avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Puscarie sau amenda penala pentru modificare cifra in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Puscarie sau amenda penala pentru modificare cifra in contract

Buna seara. Ce pedeapsa poate primi sotul meu pt ca a modificat o cifea intr-un contract . In loc de 400 m2 a scris 4400 m2..dar nu a folosit acel contract nicaieri. Totusi este cercetat penal pt acest fapt pe care la si recunoscut de altfel in fata procurorului. Precizez ca nu are antecedente penale. Primeste puscarie sau amenda penala ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lupse Raluca , utilizator 19:55, 6 Aprilie 2017
Nu se intelege exact ce a facut, incercati sa detaliati.
E o poveste lunga nici nu stiu cum sa explic. Eu si sotul am evacuat pe o verisoara de a mea dintru-un imobil . Imobilul normal avea 400 m2. Langa imobil se afla un teren de 4000 m2. Dupa evacuare noi am ocupat acel teren dar ne-am trezit cu o plangere penala ca am tulburat-o pe cea evacuata in posesie deoarece sustinea ca terenul acela e al ei cumparat de la vechii proprietari cu un contract de mana pe care noi nu l-am vazut niciodata. Atunci sotul in speranta ca lucrurile se vor opri pe plan local a modificat un vechi contract intre vechii proprietari si proprietarii din-naintea noastra ( pana sa o evacuam noi pe verisoara mea din casa au mai fost inca trei proprietari excluzand-o pe verisoara mea deoarece ea nu a avut nici pe casa contract) modificand din 400 m2 in 4400 m2 ca si cum ar da de inteles ca vechii propritari au cumparat totul asa ca verisoara mea nu mai avea cum sa cumpere a doua oara. Respectivul contract la prezentat la politie fapt care s-a dovedit ca e fals si acum e cercetat penal. Ce pedeapsa poate primi pt fapta savarsita ? Sper ca am foat explicita si atept un raspuns. Multumesc anticipat.
Infractiunea de fals se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Dacã acel fals nu produce consecinte juridice, atunci e vorba doar de o amendã. (Caz concret vãzut de mine).
E vorba de fals si uz de fals .
Uzul de fals e la art .323 NCPP.
Falsificarea e la art 320,321,322 .
Sesizati ca tentativa se pedepseste ,nu e necesar sa produca consecinte juridice .
Am o 'vaga banuiala' ca cineva dat afara din casa se supara si doreste sa-l vada pe vorbitor (cel care a provocat tot necazul ei) la vorbitor .
Pedeapsa privativa de libertate aduce si pierderea unor drepturi cetatenesti - in acest caz apararea impotriva acuzei de tulburare de proprietate se face mai dificil .

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, si as avea nevoie de ajutor, daca se poate, va rog...un vecin a cumparat in 2006 un teren langa al meu, iar in 2007 ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare sau evacuare? Mihai882 Mihai882 Buna ziua, Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma ... (vezi toată discuția)
Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)