avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mijloc fix PFA venit real
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mijloc fix PFA venit real

Daca am o masinarie(am cumparat-o pe numele meu) pe care vreau sa o trec pe pfa-ul meu pe venit real, pentru a fi folosita in interesul pfa-ului si sa-mi deduc cheltuielile, cum pot proceda?
Mutumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:03, 2 Mai 2015
Incheiati un contract de comodat in care treceti ce cheltuieli vor fi suportate de pfa. Dar sa cititi intai art. 48 cod fiscal in care sunt detaliate ce tip de cheltuieli sunt admise la decontare.
Nu chetuielile cu utilizarea ei doresc sa le decntez, ci sa vand, daca se poate masinaria si sa o trec pe pfa si cheltuielile cu achizitionarea ei sa le deduc. Este posibil? Multumesc
Nu se poate asa ceva.
Deci nu pot sa fac vanzare-cumparare pt ea intre mine si pfa? Problema e ca am cumparat-o pt pfa, insa actele mi-au iesit mai tarziu si atunci s-a facturat pe numele meu. Cum as putea proceda? As vrea sa deduc cheltuilelile cu achizitionarea ei
Nu puteti sa vindeti dvs. Era bine sa o luati pe numele unui prieten si, apoi, sa o cumparati de la acesta cu borderou de achizitie.

Alte discuții în legătură

Pot trece la cheltuieli produse cumparate inainte sa fie pfa inregiatrat? Iuliana022 Iuliana022 Buna. Am deschis un PFA,salon de masaj,la norma de impozitare in sistem real. Eu am masa de masaj si cateva instrumente cumparate de anul trecut,dar pe care ... (vezi toată discuția)
Deduceri pfa mariamihaileasa mariamihaileasa 1.Am un PFA si as dori sa stiu cat as putea sa deduc din cheltuielile pentru locuinta (intretinere, lumina, internet si telefon fix) daca sediul firmei este in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli fara document justificativ margareta teodorescu margareta teodorescu S-a cumparat un calculator la second hand fara factura fiscala, fara absolut nimic. S-a facut doar o dispozitie de plata pt suma respectiva pt a scoate suma de ... (vezi toată discuția)