avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot trece la cheltuieli produse cumparate inainte sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot trece la cheltuieli produse cumparate inainte sa fie PFA inregiatrat?

Buna. Am deschis un PFA,salon de masaj,la norma de impozitare in sistem real. Eu am masa de masaj si cateva instrumente cumparate de anul trecut,dar pe care intentionez sa le folosesc aici. Deasemenea am cumparate uleiuri si creme,care sunt inca nedesfacute,am si factura pentru ele,insa sunt cumparate inainte sa fie PFA inregiatrat. Cum procedez?Le pot trece la cheltuieli?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 15:53, 11 Aprilie 2022
da faceti un borderou de achizitie de la dvs la PFA si in baza platii catre dvs se trec pe cheltuieli.
Multumesc.Se pot inregistra si acele bunuri la care am doar factura fara bon fiscal?Am achizitionat on line ,si nu mai gasesc bonul cu care am platit curierului.
Ma gandesc ca pentru produsele la care nu am nici bon nici factura,sau care sunt cumparate de pe olx,nu am cum sa le integistrez. Multumesc
IN acel borderou de achizitie nu se mentioneaza vreo factura sau bon de achiztie ( treceti mentiunea ca sunt din patrimoniul dvs personal ).

ATENTIE insa , pretul trecut prin care vi le vindeti de la dvs catre PFA sa fie pretul de piata . ( fiind persoane afiliate : dvs si PFA )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix pfa venit real iulia_pop iulia_pop Daca am o masinarie(am cumparat-o pe numele meu) pe care vreau sa o trec pe pfa-ul meu pe venit real, pentru a fi folosita in interesul pfa-ului si sa-mi deduc ... (vezi toată discuția)
Revanzare produse Cosmeen Cosmeen Buna! Am o mica problema. Am achizionat niste produse, din UE, am platit transportul si am factura(cu tva)pe ele. As dori sa stiu in ce conditii as putea sa le ... (vezi toată discuția)
Cum pot trece in contabilitatea unui cabinet de avocatura achizitia unui calculator bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Am cumparat calculatorul pe data de 30.12.2009 prin curierat cu factura, bonul fiscal a fost emis pe data de 8.01.2010, la data receptionarii platii de catre ... (vezi toată discuția)