O femeie care a trait in concubinaj timp de peste 20 ani, are dreptul de a primi pensie de urmas in cazul decesului concubinului, ea neavand niciun venit. Daca are vreun drept in acest sens ce ar trebui sa faca ? Dar asupra proprietatii (pe care concubinul o avea inainte de cuplare) are vreun drept in conditiile in care concubinul are 2 copii din alte 2 casatorii anterioare.
Doamna nu poate primi pensie de urmas si nu are nici vreun drept asupra proprietatii fostului concubin. dansa poate avea pretentii in privinta bunurilor dobandite impreuna in perioada concubinajului , de asemenea are un drept de creanta daca s-au facut imbunatatiri la acel imobil, in timpul cand au fost impreuna cei doi .
Bunul imobil dobandit de catre unul dintre parteneri este bun propriu.
Imobilul a fost dobandit in timpul concubinajului ( in nume propriu de catre unul dintre concubini ), prin urmare , acesta are calitatea de bun propriu /b].
Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj , in situatia expusa de dumneavoastra, nu vor fi supuse partajarii ( nu au calitatea de bunuri comune - coachizite ).
Nu este aplicabil regimul matrimonial, ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa, care cuprinde bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei.
Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri proprii da nastere unui drept de creanta.
Succes la ce? Tineti cont ca userul este o persoana de 60 de ani, care se trezeste fara nimic la aceasta varsta. Este frumos, ca in aceasta situatie, sa ii urati succes? Ce succes?
:foottap:
In cazul in care s-au investit anumite sume de bani la plata pretului, ori s-au efectuat anumite acte de conservare, doamna are un drept de creanta, supus termenului general de prescriptie, de trei ani.
Asadar, instanta de judecata poate fi investita cu o actiune dedusa judecatii, in vederea constatarii unui drept de creanta.