avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa concubinaj

De 10 stau in concubinaj am facut o casa impreuna mai mult eu decat el eu lucrand cu contract de munca el din cand in cand fara. Greseala mea e ca am vazut viitorul in roz si nu am nimic pe numele meu fac parte si eu daca fac partaj?
Cel mai recent răspuns: Dispinela , utilizator 19:55, 21 Noiembrie 2016
Buna ziua.
Legislatia romana nu recunoaste relațiile de concubinaj.
La dvs. Nu se pune problema partajului deoarece nu exista bunuri comune. Bunurile aparțin in întregime persoanei care face dovada cu acte ca sunt pe numele lui, deci sunt bunuri proprii.
Daca bunul/bunurile respective sunt numai pe numele concubinului (fara ca dvs.sa apareti in actele de proprietate) atunci Dvs puteti avea cel mult un drept de creanta echivalent cu sumele de bani investite

[editare autocorrect]
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
Admin, administrator
Bunul imobil dobandit de catre unul dintre parteneri este bun propriu.


Imobilul a fost dobandit in timpul concubinajului ( in nume propriu de catre unul dintre concubini ), prin urmare , acesta are calitatea de bun propriu /b].


Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj , in situatia expusa de dumneavoastra, nu vor fi supuse partajarii ( nu au calitatea de bunuri comune - coachizite ).

Nu este aplicabil regimul matrimonial, ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa, care cuprinde bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei.


Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri proprii da nastere unui drept de creanta.





Succes.


Si daca casa este construita. Si in acest moment nu are nici unul dintre noi autorizatie de constructie schimba ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare dupa concubinaj de 10 ani alecu1968 alecu1968 Daca am stat cu o femeie 10 ani si in timpul asta s-a cumparat o casa ....Casa e trecuta pe numele femeii...Am ceva si eu din casa??? (vezi toată discuția)
Partaj in concubinaj Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua,doresc daca se poate cateva lamuriri.Dupa o convietuire in concubinaj de 8 ani ,la despartire pot primi ceva din ce am investit in locuinta ... (vezi toată discuția)
Partaj parinti necasatoriti catalin_ovidiu catalin_ovidiu As dori sa stiu care sunt drepturile si obligatile parintilor in cazul unei despartiri a doi concubini care au un copil. Am locuit impreuna in strainatate o ... (vezi toată discuția)