De 10 stau in concubinaj am facut o casa impreuna mai mult eu decat el eu lucrand cu contract de munca el din cand in cand fara. Greseala mea e ca am vazut viitorul in roz si nu am nimic pe numele meu fac parte si eu daca fac partaj?
Buna ziua.
Legislatia romana nu recunoaste relațiile de concubinaj.
La dvs. Nu se pune problema partajului deoarece nu exista bunuri comune. Bunurile aparțin in întregime persoanei care face dovada cu acte ca sunt pe numele lui, deci sunt bunuri proprii.
Daca bunul/bunurile respective sunt numai pe numele concubinului (fara ca dvs.sa apareti in actele de proprietate) atunci Dvs puteti avea cel mult un drept de creanta echivalent cu sumele de bani investite
Bunul imobil dobandit de catre unul dintre parteneri este bun propriu.
Imobilul a fost dobandit in timpul concubinajului ( in nume propriu de catre unul dintre concubini ), prin urmare , acesta are calitatea de bun propriu /b].
Bunurile dobandite in timpul relatiei de concubinaj , in situatia expusa de dumneavoastra, nu vor fi supuse partajarii ( nu au calitatea de bunuri comune - coachizite ).
Nu este aplicabil regimul matrimonial, ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa, care cuprinde bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei.
Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri proprii da nastere unui drept de creanta.