avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venit din sponsorizare PFA - cum se declara (D200)
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venit din sponsorizare PFA - cum se declara (D200)

Buna ziua!

Sunt PFA din 2014 si chiar dupa infiintarea PFA-ului am primit o sponsorizare de la un incubator de afaceri (ONG).

Sponsorizarea e un venit pentru mine. Din cate am citit in lege e un venit neimpozabil. E corect?

Intrebarea mea e cum trec acest venit in D200. Il trec la venituri cu impozit retinut la sursa? Sau intr-o anexa? Sau nu trec deloc sponsorizarea primita in D200?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:03, 4 Mai 2015
Nu se trec deloc in d200 in care se trec doar valorile impozabile.
Din art. 48 cod fiscal: (3) Nu sunt considerate venituri brute:
.....
d) sumele sau bunurile primite sub formă de sponsorizări, mecenat sau donaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - cum calculez venitul impozabil daca am primit sponsorizare andracuamic andracuamic Buna ziua! Am un PFA neplatitor de TVA infiintat in acest an. Cum calculez venitul impozabil? Am o sponsorizare, venituri de la clienti si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare Murini Ionel Murini Ionel O fundatie nonprofit din Româania, poate sponsoriza o entitate similara din Uniunea Europeana? (vezi toată discuția)
Pfa poate primi donatii? FiliposConstantin FiliposConstantin Raspundeti-mi va rog la acesta nelamurire: Daca sunt PFA, pot primi donatii? Sau, ca alternativa, pot sa primesc aceste donatii intr-un cont personal, chiar ... (vezi toată discuția)