avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Incasare pensie in Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Incasare pensie in Romania

Buna ziua,
O persoana din alta tara, membra a UE vrea sa isi schimbe domiciliul in Romania.
Odata cu mutarea ar vrea sa isi declare veniturile aici, sa le incaseze aici, sa plateasca in Romania 'darile' aferente veniturilor incasate si evident sa se scoata din evidentele fiscale din tara respectiva.
Care ar fi procentele aplicate veniturilor ? Mentionez ca e vorba de pensie.
Se poate face un calcul dupa 'formula' aplicata pensiilor de la noi ? Ce este peste 740 - 5,5 % pentru CAS, si pe urma 16 % din ce depaseste 1000 de lei ?
Asta e tot ? Mai sunt si alte retineri ?
Care sunt pasii de facut ?
Un drum la ANAF.. sau vine ANAF'ul ? :))
Cel mai recent răspuns: siny , utilizator 12:57, 12 Octombrie 2015
Cotele sunt ok
mai multe drumuri la anaf....
in aceeasi pb...am fost la ANAF si nu stiau sa-mi raspunda...m-au trimis la casa de pensii si aia mi-au zis ca n-am cum sa am treaba cu ei ca nu primesc pensia de la statul roman...acu´, daca d-voastra ati reusit sa aflati ceva, concret, v-as ruga sa-mi trimiteti si mie un msj...mrs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit in ro pentru pensie din strainatate siny siny Buna, Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate, tara UE, si intentionez sa ma mut in Romania. Primesc pensie de vaduv si am varsta de 49 ani. ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass din pensii de la 1 ianuarie 2011 Dragnea Ioan Dragnea Ioan Precizari despre aceasta impozitare a pensiilor. Se va plati pentru suma ce depaseste 740 lei sau pentru toata pensia? Eu am o pensie de 754 lei, voi plati ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cass retinut din pensie mystycum mystycum Buna seara, vreau sa va propun urmatoarea situatie: mama mea este pensionara,cu o pensie de 1100 lei, si dupa noua lege de aproximatiav un an i se percepe acel ... (vezi toată discuția)