avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare \\"pierderi apa\\" zero persoane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare "pierderi apa" zero persoane

In cazul in care la un apartament sunt trecute 0 (zero) persoane dar sunt inregistrate consumuri declarate de apa rece si apa calda destul de mari ( mart./apr, 5/6 mc AR, 3/5 mc AC), consumuri aprox. similare cu cele declarate la apartamente cu 3 persoane, nu ar trebui sa se impuna ptr cel putin o persoana si plata diferentelor de AR/AC care se repartizeaza pe nr de persoane?

Daca au 0 persoane atunci diferentele pe persoane sunt tot 0 dar exista consum de AR/AC!
Nu inteleg cum 0 persoane pot consuma mai multa apa decat 3 pers. in aceeasi perioada de timp!!X-(


Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 21:41, 4 Mai 2015
Pierderile de apa nu ar trebui sa se repartizeze dupa numarul de persoane, ci in functie de CPI
Eu nu inteleg din ce cauza sunt trecute 0 (zero) pers. la intretinere - poate este o regularizare... administratorul trebuie sa stie.

In fine, asociatia despre care vorbiti trebuie sa aiba un regulament de repartizare a pierderilor/diferentelor in care aceasta posibilitate sa nu se mai regaseasca decat doar in cazuri de regularizare a nr. de persoane ( se mai intampla).
Daca repartizarea diferentelor se face doar pe criteriul nr. de persoane, asta e; daca ati fi prevazut in regulament si alt mod de repartizare, de ex. prop. pe consum, atunci sigur nu s-ar mai fi creat aceasta siruatie.
Propuneti modificarea modului de repartizare a diferentelor.
La noi sunt frecvente situatiile in care se raporteaza consum de 0 (zero) mc - insa prin regulament, in aceasta situatie, proprietarului respectiv i se repartizeaza cate 1 mc de apa rece de persoana - adica nu se admite sa se raporteze mai putin de 1 mc de pers./luna.
Oamenii s-au obisnuit si acum ne intalnim tot mai rar cu asemenea cazuri...
grandanat a scris:

Pierderile de apa nu ar trebui sa se repartizeze dupa numarul de persoane, ci in functie de CPI

Corect.
Pierderile de apa se pot repatiza si pe CPI daca s-ar inregistra o pierdere accidentala (se rupe o teava). In aceste conditii, cand nu stii cine este vinovatul, as. prop. poate hotari o asemenea repartizare.

Aici pe forum s-a mai discutat aceasta problema, insa opinia mea este ca repartizarea pierderilor sa se faca:
- proportional cu nr. de persoane;
- proportional cu consumul;
- o combinata a celor doua metode de mai sus;
- prop. cu CPI in cazul in care se produce o avarie.

Stima,
Apartamentul nu este locuit de mult timp asa ca nu are ce regularizare sa se faca.
Si pe lunile anterioare (dec., ian. febr.) apar 0 persoane dar nu a declarat consum de apa pe acele luni, in bloc unii proprietari au contoare pasante de gaz si nu are raportat consum de gaz, plateste doar partile comune pe CPI.
Cred ca vine sporadic si atunci consuma AR/AC, pe mine ma nedumireste cum poate consuma 1 persoana atata apa cand media ptr 3 persoane este mai mare.

Unde pot sa gasesc temeiul legal ca diferentele/pierderile sa fie repartizate pe cota parte indiviza?

Alte discuții în legătură

Metoda combinata a pierderilor de apa ContSters189595 ContSters189595 as dori un sfat in legatura cu pierderea de apa as adauga10 la suta din pierderi in pretul apei, iar restul ce ramane din pierderi , in jur de 7 la suta ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)