avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redactare contestatie a procesului verbal de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redactare contestatie a procesului verbal de suspendare a permisului

Buna ziua.

Intr-o seara am trecut pe culoarea galbena a semaforului si am fost oprit de un echipaj de politie, care mi-a suspendat permisul si mi-a acordat o amenda cu motivul ca am trecut pe rosu. Am specificat in procesul verbal ca era culoarea galbena si ca nu puteam opri in conditii de siguranta si nu am semnat procesul verbal. Unde gasesc o cerere de contestatie a PV si pe cine trebuie sa chem in judecata ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 12:25, 5 Mai 2015
Trebuie sa chemati in judecata institutia care v-a sanctionat. In plangerea contraventionala trebuie sa explicati intreaga situatie, pentru ca judecatorul sa poata avea o reprezentare clara a imprejurarilor . Cautati sa gasiti si motive de nulitate ale procesului verbal, studiati in acest sens OG 2/2001/. Cred ca gasiti modele pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv politie trecere pe rosu claudiamihai91 claudiamihai91 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu formularea unei contestatii a unui pv contraventie. Aseara ,am circulat in cluj napoca pe str.regele ferdinand inspre ... (vezi toată discuția)
Anulare pv ShoguNu ShoguNu buna ziua, de curand am reusit sa raman fara permis pe motiv ca am trecut pe rosu...ma deplasam pe Stefan cel Mare de la Piata Victoriei spre Obor, in dreptul ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis rebigam rebigam Buna dimineata, In aceasta seara mi-a fost suspendat permisul pe motiv ca as fi trecut pe culoarea rosie a semaforului (Bucuresti intersectia ... (vezi toată discuția)