Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu formularea unei contestatii a unui pv contraventie.
Aseara ,am circulat in cluj napoca pe str.regele ferdinand inspre str.horea(pt cine ma ajuta din cluj)
Cand sa trec prin dreptul semaforului de la galeriile ferdinand acesta s-a schimbat din verde in galben.Vazand doua faruri in spate foarte aproape, am trecut, dar pe galben nu rosu .Am rulat cam 50 metri si am intrat benevol in parcarea din fata de la Central unde ma asteptau prietenii.Am vazut ca din sens opus( dinspre str horea ) venea politia care si-a pus girofarurile si a intors.Am crezut ca se ia dupa masina din spatele meu , care sigur a prin rosu.Au oprit in spatele meu ,eu fiind parcata si mi-au zis ca am intrat pe rosu, fapt care l-am contestat, am zis ca am prins galben dar nu puteam frana ca intra masina ce venea lansat din spate, in mine.
Pe proces am mentionat ca era galben si nu puteam opri in conditii de siguranta.Mi-a luat carnetul si 280 roni amenda, 140 in 2 zile.
Bine, dar cel din spate , pacat ca nu i-am vazut numarul, s-a dus.
Politistii au zis ca sunt camere in zona.
Cum sa formulez corect contestatia, ca marti e ultima zi
Cu respect.
Faceti plangere contraventionala prin care solicitati anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei.
In OG nr. 2/2001 privind regimul contraventiilor gasiti reglementarea atat a mentiunilor pe care trebuie sa le contina procesul-verbal, cat si a plangerii contraventionale.
In OUG nr. 195/2002 gasiti reglementarea trecerii pe culoarea galbena.
Verificati daca procesul-verbal respecta toate cerintele din OG 2/2001 si mentionati in plangere orice neregularitate.
In privinta faptei, descrieti cele intamplate si sustineti ca ati trecut de fapt pe culoarea galbena si ca nu puteati opri in siguranta, cum ati si mentionat in procesul-verbal.
Era bine daca aveati si martori pentru ca procesul-verbal are o prezumtie de veridicitate pe care ar trebui sa o combateti.
Plangerea se depune la judecatoria de la locul savarsirii faptei. Din pacate, nu mai exista cale de atac dupa judecata in prima instanta.
Va multumesc mult pentru ajutor, poate am noroc, martor langa mine nu am avut, o sa studiez cu mare atentie cele doua ordonante mentionate de d-voastra.Cine stie?
Salutare, exact aceeasi chestie am patito si eu in 04.07.2012 tot in aceeasi zona in Cluj, azi am primig procesul prin posta si am vorbit cu o avocata sa ma ajute cu plangerea, acuma as vrea sa intreb ceva avocat cam cat o sa ma coste chestia asta, nu doresc sa vina cu mine in instanta doar sa imi scrie plangerea. Dna. Claudia cum ati rezolvat pana la urma ? Tot rezpectul. Toate cele bune