Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri si vacante la el acasa. Eu nu sunt de acord deorece consider ca copilul este prea mic , in plus are un program de mancare , de somn si altele. mentionez ca copilul nu mai este alaptat la san. ce sanse are sa i se permita sa ia copilul la el, tinand cont varsta acestuia( 8 luni) . poate influenta decizia instantei faptul ca copilul nu mai este alaptat la san? va multumesc
Inclusiv tatal are dreptul sa viziteze si sa stea cu copilul. Sunt instante care in ultimul timp stabilesc ca minorul sa stea o luna cu mama si o luma cu tatal. Ideea este ca ambii parinti trebuie sa se implice in cresterea si educarea copilului. Chiar daca parintii nu se mai inteleg, acest lucru nu trebuie sa influenteze relatiilor acestora cu minorul. Si tatal trebuie sa aiba responsabilitati, si el trebuie sa stie cand copilul plange si de ce plange. Minorul fiind atat de mic, puteti cere spre exemplu instantei ca pe o perioada de 1 an, tatal sa vina doar in vizita. Daca doreste sa plece cu copilul, sa-l insotiti si dvs.
eu nu am interzis niciodata tatalui sa vina sa vada copilul, ba chiar vine zilnic de cand suntem despartiti in fapt. sunt de acord sa vina la copil,dar sa nu il ia la el , cel putin pana la 2 ani...m-ati pus pe ganduri cu impartirea tutelei o luna unul si o luna altul. nu se tine cont de faptul ca eu sunt in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani, iar tatal lucreaza? si nici de varsta frageda a copilului?
Depinde foarte mult de ceea ce solicita parintii. Daca tatal a cerut doar vizita in week-end, atunci instanta aceasta cerere o va admite, nu altceva. Eu v-am dat un exemplu pentru a vedea ca practica instantelor s-a modificat in ultimul timp tocmai pentru ca parintii sa exercite tutela in comun. Instanta ar putea, pana cand cel mic va creste, sa limiteze vacantele doar cu tatal. Instanta va decide in interesul copilului.
Dragă Anca, problema e relativă, depinde de judecător şi depinde cum pune fiecare dintre părţi problema. Faptul că nu mai este alimentat la sân este un avantaj pentru tatăl copilului, un om conştient poate să prepare un griş cu lapte şi un ceai şi poate schimba un scutec.
Eu vă sfătuiesc să nu vă opuneţi cererii domnului, ci propuneţi dvs. un program, după cum credeţi dvs. că ar fi bine pentru copil, punctual, pe etape, de exemplu: până la 2 ani la domiciliul minorului şi în locuri publice, în prezenţa mamei; de la 2 ani 6 ani, 2 weekenduri lunar ...ş.a.m.d.
Doamna, cum sa fie tatal un tata responsabil daca dumneavoastra vreti sa tineti toate fraiele cresterii acestui copil???? Ce se intampla daca tatal, pus la punct cu programul micutului, cu toate detaliile il ia la el? Nu sunteti mai parinte decat tatal ca sa va ganditi ca acesta trebuie sa-l vada doar in prezenta dumneavoastra pana la doi ani. Din contra, atunci va fi mai dificil decat acum pentru ca un copil de doi ani ajunge mai repede peste tot, alearga mult, e mai nazdravan. Nu mai bine il lasati de acum?
Lasati-l sa vada ce presupune cresterea unui copil, scutece schimbate, nopti nedormite, mancare facuta in fiecare zi. Trebuie impartit totul in mod egal si pana acum nu ati mentionat ca ar fi altfel decat un tata grijuliu.
Plus de asta copilul nu este un bun al dumneavoastra sa decideti doar dumneavoastra ce faceti cu el. Iar pentru binele superior al lui trebuie sa aiba legaturi cu amandoi parintii in mod egal. Faptul ca domnul vine in fiecare zi arata ca este responsabil si bineintentionat.
Parintele trebuie sa-si dezvolte el o legatura cu copilul, in prezenta dumneavoastra ar fi mai dificil.
Nu pot decat sa-mi imaginez cat de greu va este in acest moment, mi-e mie dificil cand las copilul cu sotul acasa pentru mai multe ore. Cred insa ca va va fi de ajutor pe viitor sa aveti un fost sot implicat si cu manecile suflecate in a va ajuta in cresterea acestui copil.