Buna ziua, am o intrebare: eu si sotul suntem in divort si avem un bebe de 8 luni. tatal copilului a solicitat in instanta ca vrea sa ia copilul pe weekenduri si vacante la el acasa. Eu nu sunt de acord deorece consider ca copilul este prea mic , in plus are un program de mancare , de somn si altele. mentionez ca copilul nu mai este alaptat la san. ce sanse are sa i se permita sa ia copilul la el, tinand cont varsta acestuia( 8 luni) . poate influenta decizia instantei faptul ca copilul nu mai este alaptat la san? va multumesc
Atitudinea duplicitara este cea retinuta de chiar textul legii si anume "in caz de neintelegeri intre parinti". Mie nu mi-a reiesit ca asta ar fi cazul.
Cele relevate de dvs despre viitor sunt reale. Cu buna credinta tatal nu ar fi avute motive sa apeleze la procedura contradictorie, deci contondenta, a instantei.
Daca alegerea domnului ar fi fost una onesta de ce nu a incercat o procedura de mediere sau una notariala. Ce nevoie e de instanta daca ambii sunt de buna credinta?
Intre parinti sunt neintelegeri, tatal vrea sa ia copilul cu el in week-end, mama nu este de acord rezulta neintelegerea intre parinti. Plus de asta daca divortezi si fosta nu mai are chef sa te lase sa vezi copilul intai de toate trebuie sa soliciti drept de vizita in instanta. Nu e mai bine sa o faci din prima?
Daca cheama mama la mediere ce ajuta? Cumva intelegerile de la mediator nu sunt incalcate de parca nu ar exista?
Sa fim seriosi, are si sotul meu acasa o intelegere facuta la mediator si parafata in instanta si o poate arunca, nu-i foloseste la nimic, nu s-a respectat nici un rand din ce e trecut acolo. Asa ca de ce sa mai mergi la mediator? Alti bani alta distractie dar fara finalitate.
Iar in cazul asta daca mama este de bunacredinta si nu vrea sa fie o piedica in calea relatiei tata-copil ar trebui sa nu aiba o problema ca programul de vizita va fi stabilit in scris undeva. Chiar nu vad de ce sa o deranjeze atata de tare. Doar daca.......planurile erau altele :)
Pentru ca daca cautati materiale despre alienare o sa vedeti ca in teorie majoritatea mamelor alienatoare sustin beneficiile legaturii copilului cu tatal. Doar in teorie.
La practica insa incep problemele ca deh,are copilul doar 8 luni, are copilul fotbal, are copilul teme sau doarme copilul si asa mai departe.
Faptul ca poate sa vina sa vada copilul oricand nu e un motiv pentru a nu deschide actiune in instanta. Nu merge la copil ca la gradina zoologica, sa-l vada si sa plece. Trebuie construita o relatie cu cel mic si cum se va putea face asta cu o mama care evident nu si-a constientizat problemele in urma divortului ( m-au despartit neamurile de sot, eu sotia perfecta dar el ne-a parasit din cauza neamurilor) care este mereu cu ochii pe copil, mereu gata sa intervina.
Relatiile in trei nu prea merg niciodata.
:slap: Ony, dar acasă nu sunteţi în "relaţii în trei"? Sau în ziua când soţul relaţionează cu copilul, vă mutaţi din casă, apoi vine rândul dvs. în absenţa soţului, ca să vă faceţi relaţia cu copilul? Este chiar absurd ceea ce susţineţi.
Ceea ce cred eu ca incearca sa spuna doamna Ony ca in cazul parintilor separati, tatal trebuie sa aiba si el o relatie directa si nemijlocita cu copilul, la el acasa, ceea ce presupune ca mama nu trebuie sa fie mereu prezenta. Sunt bineinteles si ocazii cand participa ambii parinti, cum ar fi la un control medical, la o serbare etc.
Nici abuzul nici refuzul :)
O sa va dau un exemplu, eu si sotul meu culcam copilul alternativ, o seara eu si o seara el. Suntem toti trei o familie si majoritatea momentelor sunt impreuna dar......reusim si sa avem timpul nostru eu cu copilul, el cu copilul si noi doi ca si cuplu in care nu mai suntem parinti ci sot si sotie.
Ei se duc impreuna la pescuit sau in vizita la soacra-mea in timp ce eu fac curat repede. Eu ma duc cu copilul la teatru cand sotul e la tenis si asa mai departe. Sunt lucruri distincte.
Imi doresc ca ei sa petreaca timp impreuna si ii incrajez sa faca lucruri ei doi,ca baietii cum se zice.
Cum ar fi sa faci toate lucrurile astea cu o persoana pe care nu o placi ( ca doar d-aia ai divortat) mereu de fata,mereu gata sa intervina?