avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de timbru, compensare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de timbru, compensare

Buna seara.Am castigat un proces pivind taxa de poluare a unui autoturism sentinta fiind IREVOCABILA!Am depus la ANAF cererea de restituire a sumei si mi-au spus ca imi vor inapoia suma in rate pe o perioada de 5 ani conform nu stiu care OG.!!!Eu daca voi cumpara un autoturism pt.care voi trebui sa platesc taxa de timbru NU se poate compensa cu banii care trebuie sa mi-i restituie statul???
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 08:18, 6 Mai 2015
Parerea mea e ca nu se poate, din pacate .
Compensarea timbrului de mediu pe care ar trebui sa-l platiti, in cazul achizitiei unui autoturism, ar opera doar proportional cu cuantumul transei dispusa spre restituire, rezultand astfel o plata partiala a timbrului de mediu . Or la Politie, la inmatriculari, trebuie depusa dovada achitarii timbrului de mediu, in totalitate, iar nu o dovada de compensare partiala, respectiv o plata partiala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto n_roxxanne n_roxxanne Daca am platit taxa auto pentru prima inmatriculare a unei masini cumparata in Romania dar adusa de afara in luna iulie 2014 pot cere recuperarea ei?multumesc. (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)