avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pot depune cerere?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pot depune cerere?

Va cer ajutorul pt ca nu stiu daca ceea ce doresc eu sa transmit la CEDO este de competenta sa sau nu. Am avut un dosar pe civil, pretentii, cererea reclamantului se baza pe 998-999 cod civil in prima faza apoi pe 1073, apoi la indicatia judecatoarei de fond s-a dat rezolutia pe "vinderea este perfecta de indata ce partile s-au invoit"... Am deschis dosar si pe penal ce nu s-a rezolvat favorabil mie dar prin el am obtinut probe, probe ce le-am anexat la dosarul civil doar ca, in instanta, solicitand judecarea in lipsa mea si renuntand la avocata ce am avut-o din motive temeinice, instanta nu a tinut cont de probele obtinute in dosarul penal. Mentionez ca probele erau totusi esentiale chiar de nu au fost cele solicitate pe penal, obtinusem o expertiza la un act favorabila mie, aveam declaratii ale celor ce ar fi tr sa intocmeasca actul ca nu au facut ele actul... si totusi, instanta, nu a luat DELOC probele in considerare. Pot solicita la CEDO faptul ca probele mele obtinute pe cai legale nu au fost luate in considerare in instanta? Mai fac plangere sau renunt?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 11:23, 5 Mai 2015
Trebuie sa mentionati in primul rand ce articol al conventiei s-a incalcat si sa argumentati in fapt si in drept.
Stimat forumist,

Administrarea probelor și, mai precis, arbitrariul privitor la administrarea probelor, pot face obiectul violărilor Convenției,în sfera încălcărilor dreptului la un proces echitabil.

Prin urmare, strict ca principiu, în astfel de situații poate fi dezvoltată o aplicație CEDO.

Însă ce s-a produs concret și dacă în procesul dvs particular s-au produs încălcări ale dreptului la un proces echitabil, este sarcina dvs să argumentați.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de admisibilitate cedo clientX clientX Art 35^1 din conventie prevede epuizarea tuturor cailor de atac interne. Intrebare: daca aceste cai au fost epuizate conf procedurilor, dar in ultima cale de ... (vezi toată discuția)
Cedo - iincalcarea dreptului la proprietate, drepturi salariale aidu aidu Este valid urmatorul rationament, pe care il includ in plangerea la CEDO? Mi-au fost incalcate atat dreptul la un proces echitabil si dreptul la viata ... (vezi toată discuția)
Acţiunea pentru repararea pagubei privind durata nerezonabila a procesului penal Marcel2017 Marcel2017 Buna ziua. Am cateva întrebari punctuale privind etapele ce trebuie parcurse: 1. pentru a formula acţiunea pentru repararea pagubei privind durata ... (vezi toată discuția)