Va cer ajutorul pt ca nu stiu daca ceea ce doresc eu sa transmit la CEDO este de competenta sa sau nu. Am avut un dosar pe civil, pretentii, cererea reclamantului se baza pe 998-999 cod civil in prima faza apoi pe 1073, apoi la indicatia judecatoarei de fond s-a dat rezolutia pe "vinderea este perfecta de indata ce partile s-au invoit"... Am deschis dosar si pe penal ce nu s-a rezolvat favorabil mie dar prin el am obtinut probe, probe ce le-am anexat la dosarul civil doar ca, in instanta, solicitand judecarea in lipsa mea si renuntand la avocata ce am avut-o din motive temeinice, instanta nu a tinut cont de probele obtinute in dosarul penal. Mentionez ca probele erau totusi esentiale chiar de nu au fost cele solicitate pe penal, obtinusem o expertiza la un act favorabila mie, aveam declaratii ale celor ce ar fi tr sa intocmeasca actul ca nu au facut ele actul... si totusi, instanta, nu a luat DELOC probele in considerare. Pot solicita la CEDO faptul ca probele mele obtinute pe cai legale nu au fost luate in considerare in instanta? Mai fac plangere sau renunt?
Administrarea probelor și, mai precis, arbitrariul privitor la administrarea probelor, pot face obiectul violărilor Convenției,în sfera încălcărilor dreptului la un proces echitabil.
Prin urmare, strict ca principiu, în astfel de situații poate fi dezvoltată o aplicație CEDO.
Însă ce s-a produs concret și dacă în procesul dvs particular s-au produs încălcări ale dreptului la un proces echitabil, este sarcina dvs să argumentați.
Nelamurire
vasile2013
In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)