avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cu ochelari sau fara in poza la carte de identitate ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cu ochelari sau fara in poza la carte de identitate ?

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca exista o lege care sa interzica purtarea ochelarilor la fotografierea pentru cartea de identitate.Am trait din nou experienta umilirii in acest sens si vreau sa stiu daca pot schimba ceva.Cu toate ca am explicat functionarelor ca am un defect de vedere, ca port ochelari de peste 30 de ani si ca nu este vorba de un moft al altei persoane ce le calca pragul,nu am primit un raspuns afirmativ.Urmarea?O carte de identitate valabila 10 ani cu o figura de om defect si, mai ales,aceeasi purtare ce lasa de dorit a unor oameni care nu sunt mai presus decat niciunul dintre noi.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:10, 5 Mai 2015
Nu este.

Ochelarii sunt acceptaţi în fotografii numai dacă lentilele nu sunt colorate şi nu au porţiuni care să ascundă ochii
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2015
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Depinde ce tip de ochelari aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa faci poza de permis ... dilard dilard Buna! As vrea sa stiu daca este obligatoriu sa faci poza de permis fara ochelari, in conditiile in care eu port tot timpul ochelari, din copilarie. Exista o ... (vezi toată discuția)
Certificat de garantie necompletat suciu_diana suciu_diana Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in situatia pe care o descriu mai jos: Acum 3 ani - 02.04.2012 mi-am facut, la o firma de specialitate, o pereche de ... (vezi toată discuția)
Dilema cu ochelarii florinf69 florinf69 Buna ziua, Am sa va povestesc in detaliu ca sa intelegi problema, astfel sa imi da-ti un sfat, poate o solutie. Pe data 06.09.2016 am fost la un consult ... (vezi toată discuția)