avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma de recuperare

Tatal meu a facut acum mai multi ani un imprumut la banca BCR. Nu stiu exact in ce suma a constat sau cum s-a desfasurat pentru ca ne-a ascuns existenta acelui imprumut, platind ratele lunare din banii lui. Anul trecut la sfarsitul lui mai a murit si de atunci am tot inceput sa primesc plicuri de la o firma numita EOS-KSI, adresate pe numele lui si in care se cerea plata imprumutului, care fusese redirectionat de BCR acestei firme. Am incercat sa vorbim cu dansii, mama le trimisese prin posta certificatul de deces dinainte sa incepem sa primim acele atentionari, pentru ca gasise contractul printre actele lui. Ei au sustinut ca nu au primit nimic desi mama ceruse si confirmare de primire, pe care inca o avem si e semnata si stampilata de ei.
Saptamana asta am primit un plic rosu, adresat tot pe numele tatalui meu, in care spuneau ca ne dau in judecata si ca va avea loc executarea silita in cazul in care nu platim suma (care acum a ajuns la 260 de milioane, pentru ca ei au calculat in continuare penalizarile de atunci), la care era atasata o copie dupa un document trimis la judecatorie in care se cerea aducerea in instanta, nu stiu exact a cui pentru ca aparea din nou numele tatalui meu.
Exista si o asigurare de viata in acel contract, dar ei sustin ca nu e valabila pentru ca tata a avut hepatita in '98 conform fisei medicale si nu a specificat acest lucru in contractul de asigurare.
Mama a contactat o avocata care a spus ca va trebui sa platim si ca o sa se opreasca lunar bani din pensia de urmas pe care o am de la tatal meu/ veniturile mele ( pentru ca eu sunt unica mostenitoare, mama mi-a cedat toate drepturile) sau se va executa apartamentul pentru a-si recupera banii.
Intrebarile mele sunt:
1. Chiar pot sa ma oblige sa platesc acel credit, din moment ce nu am nici o legatura, nu am semnat nimic?
2. Acea asigurare de viata nu e valabila dupa spusele lor, dar nu e asta totusi o problema la nivelul bancii? Parerea mea era ca ar fi trebuit sa isi verifice singuri clientii si datele din contracte, pentru ca nu este problema mea faptul ca el a mintit in acel formular.
3. Daca nu voi mai primi pensia aceea de urmas, ce venituri vor fi considerate? Eu am 18 ani, anul acesta am terminat liceul, nu am nici un venit stabil/loc de munca.
4. Este normal faptul ca ei inca trimit acele instiintari pe numele lui, avand in vedere ca e mort de mai mult de un an, (din mai 2008)?

Va rog ajutati-ma cu o parere si un sfat/o recomandare, pentru ca in momentul asta chiar nu stiu ce sa fac. Nu mi se pare normal sa platesc atatia bani, in situatia in care nici macar nu am stiut de acel credit, nu am avut absolut nici un beneficiu de pe urma lui. Apartamentul e singurul bun material pe care il avem, mama nu castiga foarte multi bani, iar pensia aceea de urmas nici nu stiu exact daca o voi mai primi si la facultate. Chiar nu stiu ce sa fac, mi se pare oribil ca niste oameni ca ei sa fie de o asemenea rautate si nesimtire incat sa stoarca un copil de bani pentru interesele lor. Chiar nu imi vine sa cred. Va rog mult sa imi raspundeti.
Va multumesc anticipat!

P.S. : Instiintarile au fost in numar de 2, incluzand-o pe cea primita saptamana asta si nu au fost insotite de nici o confirmare de primire, le-am gasit in cutia postala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
curiousabout, utilizator
Cel mai recent răspuns: curiousabout , utilizator 14:45, 29 Iunie 2009
Din pacate imprumutul, la fel ca si apartamentul lasat de tatal dvs., se mosteneste. Pe romaneste, nu puteti sa primiti doar foloasele, si nu si ponoasele.
Trebuie sa judecati la rece aceste aspecte, chiar daca este greu. Nu este vorba nici de rautate, si nici de nesimtire, ci doar de dreptul de a primi inapoi banii care i-au fost imprumutati tatalui dvs.
Singura sansa ar fi sa rediscutati problema asigurarii de deces, nu inteleg de ce nu este valabila si cine v-a dat explicatia cu hepatita, de unde au avut acces la fisa medicala a tatalui dvs. si cand au aflat despre aceasta boala, inainte sau dupa deces- daca va angajati un avocat, pe asta ar trebui sa insiste. In calitate de mostenitoare, ar trebui sa va prezentati la unitatea BCR de la care s-a facut imprumutul, sa faceti tot posibilul sa discutati cu conducerea acesteia pentru a incerca sa solutionati cat mai favorabil pentru dvs. problema. In baza contractului de asigurare trebuie sa obtineti explicatia scrisa de la asigurator cu privire la motivul refuzului despagubirii, si dupa ce o primiti, consultati un avocat cu privire la posibilitatea actionarii in judecata a asiguratorului.
Daca va incepe executarea silita impotriva dvs., puteti sa faceti contestatie la executare si sa chemati in garantie asiguratorul tatalui dvs.
Instiintarile vin pe numele tatalui dvs. pentru ca dvs. nu ati comunicat inca imprumutatorului calitatea dvs. de mostenitor, si acesta nu are de unde sa stie cine l-a mostenit pe defunct.
Referitor la asigurarea de viata.
Daca decesul a survenit urmare a bolii nedeclarate,atunci asiguratorul nu poate fi obligat la plata indemnizatiei de asigurare.
Afectiunile preexistente nu sunt cuprinse in riscurile asigurate.
Asiguratorul solicita,printre altele,si copia dupa fisa medicala existenta la medicul de familie.Aceasta spune totul despre istoricul medical.
Mie imi pare ca refuzul de a plati despagubirea e motivat prin nedeclararea faptului ca in urma cu 10 ani decedatul a avut hepatita. Nu rezulta de nicaieri ca decesul ar fi survenit ca urmare a hepatite de care a suferit cu 10 ani inainte de deces.
Intr-un contract de asigurare de viata,faptul de a nu declara o boala are urmari in ceea ce priveste neacoperirea riscului astfel:
-daca decesul a survenit urmare a bolii nedeclarate
-daca a existat o legatura de cauzalitate intre boala si deces
Decesul din alte cauze nu este de natura sa determine neplata indemnizatiei de asigurare.
O sanctiune de acest fel nu exista pentru asigurat.

Mostenitorii pot solicita respectarea contractului de asigurare,in situatia in care refuzul asiguratorului nu este indreptatit.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
ContSters76710, utilizator
Va multumesc mult pentru raspuns. O sa vad ce pot face, sper sa se rezolve problema. Chiar mi-ati fost de ajutor, o sa incerc sa insist pe aspectele cu asigurarea aceea.

Stiu ca mostenesc si beneficiile si obligatiile lui, dar nu credeam ca sunt valabile acestea atata timp cat nu am semnat nimic in momentul incheierii contractului cu banca. Si inca ceva, in acel contract nu se specifica absolut nimic de mostenitori in cazul mortii.

A mai avut imprumuturi la niste banci, Raiffeisen si BRD, dar nici una din aceste banci nu mi-a pretins nimic dupa ce au primit certificatul de deces.
Mi se pare totusi exagerat ceea ce face aceasta firma, suma este foarte mare si a crescut in ultimul an, cred ca era in interesul lor sa trimita mai multe atentionari si sa ne informeze exact in legatura cu ce se intampla. Parerea mea este ca le convine sa nu primim plicurile sau sa nu spuna nimic concret, pentru ca se aduna mai mult la suma lor, cu penalizarile. Ultima data cand vorbise cineva cu ei din partea noastra, ne-au dat de inteles ca se rezolvase.
Si inca ceva, de ce au sustinut ca nu au primit certificatul de deces? Le-a fost trimis de doua ori cu confirmare de primire, pe care e stampila lor.

Oricum in principal, cred ca daca as fi avut vreo legatura cu acel imprumut s-ar fi specificat in contractul incheiat. L-am citit cu mare atentie si nu scria absolut nimic legat de mostenitori nici in contract, nici in cel cu firma de asigurare.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2009
curiousabout, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare credit bcr druta eva druta eva Buna.Mama a decedat recent, avea un credit la BCR, contractat in mai 2006, cu asigurare de viata aferenta creditului. am depus actele solicitate de asigurator ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari inbonlaviri/decese nu isi face datoria,ce pot fac? euaditza euaditza buna ziua, firma de asigurari inbonlavire/deces nu vrea sa isi faca datoria si sa plateasca banca si as dori sa stiu cum s-ar putea rezolva acest caz ... (vezi toată discuția)
Mostenire iuliamostenire iuliamostenire buna ziua am si eu o problema.tatal meu a decedat in urma cu 6 ani.inainte cu un an, el a facut un credit cu ipoteca la banca romaneasca( tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)