avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Stat salarii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Stat salarii

Buna ziua. Daca se poate sa ma ajutati cu raspuns la:
I.I., neplatitoare TVA, sistem real, comert on line, fara salariati, asociat unic-pensionar, plateste impozit si cass, partida simpla.
1.Conform Ord 170/2015 apare ca document nou- stat salarii. De ce si pentru ce este nevoie acest act? El a pus bani pt. achizitie marfa, el o vinde cu FF sau BF prin casa marcat, el depune la ANAF declaratia 200 care consfinteste venitul ramas dupa plata datoriilor, bani ce-i foloseste pt. achizitii sau pt. consumul lui personal. Si acum apare statul de salarii, al carui rost nu-l inteleg si poate ma ajutati.
2. La achizitie marfa de la PF cine si unde se plateste impozit pe c/valoarea marfii cumparata.
Cu multumiri anticipate,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:27, 6 Mai 2015
Ordinul e general si se aplica la toti, cu si fara salariati. Deci la dumneavoastra daca nu aveti angajati cu contract de munca pe I.I. nu aveti treaba cu statul de plata.
Nu va intereseaza cum platesc ceilalti impozitul. Dumneavoastra pentru I.I. cumparati marfa doar cu factura si apoi o revindeti prin intermediul magazinului virtual (online) catre diversi eliberand factura. Pentru I.I. veti plati impozit pe diferenta dintre veniturile brute (adica totalul incasarilor) si cheltuielile deductibile.
Multumesc pt. raspuns la prima problema, dar imi spuneti in primul rand ca-"se aplica la toti cu si fara salariati"-, iar in continuare - "daca nu aveti angajati cu contract de munca pe I.I., nu aveti treaba cu statul de plata"- Deci, cum ramane?, care este raspunsul corect? Eu, totusi nu cred ca am sa intocmesc acest document, pt. ca nu am pt. ce.
Puteti sa ma ajutati si cu un raspuns si la punctul 2 ? multumesc inca odata pentru timpul acordat.
Adica ramane cum v-am spus: nu aveti treaba cu statul daca nu aveti salariati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)