avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unei societati comerciale poate sa ii fie solicitat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unei societati comerciale poate sa ii fie solicitat de catre politia rurala prin fax sa transmita anumite acte?

Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati cu privire la urmatoarele : Unei societati comerciale i-a fost solicitat, prin fax, sa transmita unele acte referitoare la un angajat aflat in preaviz de concediere, citez: ,,in vederea solutionarii dosarului penal X privind savarsirea infractiunii de abuz in serviciu"
Intrebare: Poate politia rurala sa ceara prin fax, acest lucru? De asemenea nu trebuie indicat cine a formulat plangerea penala si mai ales impotriva cui se indreapta aceasta? In aceste conditii societatea in discutie are obligativitatea de a depune actele solicitate de politia rurala sau poate sa ceara mai multe detalii? Va rog daca se poate sa ma lamuriti care este procedura ce trebuie respectata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:33, 20 Mai 2015
Sa va comunice ordonanţa organului de urmărire penală prin care s-a dispus.
In acest sens pot formula o adresa prin care sa solicit Politiei rurale sa imi comunice : numele persoanei care a formulat plangerea penala si numele persoanei vizate de acesta plangere precum si ordonanta organului de urmarire penala? De altfel precizez ca infractiunea de abuz in serviciu este aplicabila functionarilor publici dar in cazul societatii noastre nu este cazul...noi nefiind functionari publici.
Dispoziţiile art. 297 c.p. privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.
Multumesc pentru lamuriri.Va rog sa imi spuneti care este temeiul legal in baza caruia solicit comunicarea Ordonantei organului de urmarire penala ?
Dvs le comunicati ca le trimteti actele solicitate dupa ce va trimit ordonanta organului de urmarire penala prin care s-a dispune aceasta masura.

Alte discuții în legătură

Plangere pentru favorizarea infractorului sau neglijenta in serviciu aidu aidu Politistul a facut circ de urmarire penala... a nesocotit toate dovezile, si i-a dat in mod absolut halucinant castig de cauza faptuitorului. Fac plangere ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Abuz cristiursa cristiursa UNEI PERSOANE II SUNT RIDICATE /RIDICATE SILIT ANUMITE INSCRISURI CARE POT CONSTITUI MIJLOACE DE PROBA LA FINALUL CERCETARILOR DOVEDINDU-SE CA ACEASTA PRESOANA ... (vezi toată discuția)