avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unei societati comerciale poate sa ii fie solicitat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unei societati comerciale poate sa ii fie solicitat de catre politia rurala prin fax sa transmita anumite acte?

Buna ziua
Va rog mult sa ma ajutati cu privire la urmatoarele : Unei societati comerciale i-a fost solicitat, prin fax, sa transmita unele acte referitoare la un angajat aflat in preaviz de concediere, citez: ,,in vederea solutionarii dosarului penal X privind savarsirea infractiunii de abuz in serviciu"
Intrebare: Poate politia rurala sa ceara prin fax, acest lucru? De asemenea nu trebuie indicat cine a formulat plangerea penala si mai ales impotriva cui se indreapta aceasta? In aceste conditii societatea in discutie are obligativitatea de a depune actele solicitate de politia rurala sau poate sa ceara mai multe detalii? Va rog daca se poate sa ma lamuriti care este procedura ce trebuie respectata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 14:33, 20 Mai 2015
Asa am sa fac.Multumesc mult pentru toate lamuririle.
Tocmai am primit raspunsul de la Politia rurala, prin care suntem informati ca organul de urmarire penala nu are obligatia de a ne comunica cele solicitate, respectiv ordonanta organului de urmarire penala ...si ne da termen pana la data X de a depune cele solicitate de dansii initial sub sanctiunea masurilor prevayute de art. 283 alin4 lit.d din CPP.
Va rog mult sa ma sfatuiti cepoate face angajatorul in aceasta situatie...
Pentru ce fapta , doamna e acuzatia , politia rurala se ocupa cu ce anume de va cere aceste acte ?

Fa o sesizare la M.A.I. prin care nu ti se comunica ordonanta organului de urmarire penala prin care sa dispuna aceasta masura ... cere lamuriri la minister direct si le pui la politia rurala o copie de la sesizarea facuta catre MAI si o sa iti bage imediat lamuririle in fata . Tind sa cred ca se face un mic abuz daca se insista fara a se da explicatii , chiar si prin telefon ai dreptul si iti dau exemple :

Constitutia Romaniei

ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
ARTICOLUL 21 - toate punctele
ARTICOLUL 23
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
ARTICOLUL 24
(1) Dreptul la apărare este garantat.
ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
Politia este institutie publica .

Dreptul la informaţie
ARTICOLUL 31
(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.

(2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

Asta sa faci si la MAI si la politia rurala deoarece nu ti se aduce la cunostiinta ordonanta si le-ai dat cu legea in cap . ( nu ti se da explicatii = abuz in serviciu )
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere pentru favorizarea infractorului sau neglijenta in serviciu aidu aidu Politistul a facut circ de urmarire penala... a nesocotit toate dovezile, si i-a dat in mod absolut halucinant castig de cauza faptuitorului. Fac plangere ... (vezi toată discuția)
Daca am fost citat in calitate de faptuitor, a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva mea? eusaisapte eusaisapte Am fost citat in calitate de faptuitor intr-un dosar, fara a se preciza toate cele prevazute de art. 285 b)e)f)g) (2) din CPP, motiv pentru care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Atingeri aduse onoarei si demnitatii GalbenMarioara GalbenMarioara Buna ziua, Dupa ce am cautat informatia care ma intereseaza pe net, am hotarat sa adresez si aici o intrebare:calomnia si insulta nu mai sunt incriminate in ... (vezi toată discuția)