avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuirea conform noului cod de procedura civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuirea conform noului cod de procedura civila

Buna ziua,
In cazul in care o plangere contraventionala a fost admisa la judecatorie si s-a constatat nulitatea procesului-verbal si s-a facut apel, iar apelul a fost admis desi in cererea de apel nu s-a facut nici un moment referire la nulitatea procesului-verbal, credeti ca poate fi motiv de revizuire in sensul prevederilor art. 509 pct 1 "1. s-a pronunţat asupra unor lucruri care nu s-au cerut sau nu s-a pronunţat asupra unui lucru cerut ori s-a dat mai mult decât s-a cerut;"?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:03, 7 Mai 2015
Poate constitui motiv de revizuire potrivit art.509(1) pct.1 NCPC cu conditia ca ,in plangerea contraventionala de la judecatorie sa nu se fi invocat nulitatea procesului-verbal de contraventie.In cazul in care,s-a invocat in plangerea de la judecatorie nulitatea procesului -verbal de contraventie nu mai sunt aplicabile art.509(1)pct.1 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuirea unui dosar Angelsy Angelsy Buna ziua! Am pierdut un proces pe dreptul muncii. As vrea sa cer o revizuire a dosarului, invocand art 509 NCPC si nu stiu cum trebuie procedat Cererea de ... (vezi toată discuția)
Nulitate pvc invocata in recurs maria pop maria pop Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: - in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva hotararii litigii_munca litigii_munca As dori sa stiu care sunt caile de atac la hotararea pronuntata in cererea de apel formulata in cazul unui litigiu de munca. In ce articole legislative se ... (vezi toată discuția)