avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere raspuns la intampinare dupa modificare cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere raspuns la intampinare dupa modificare cerere cf. art. 204 alin.(1) C.p.civ.

Buna,

Am o nelamurire cu privire la prevederile art. 204 alin. (1) C.proc.civ.
Acesta spune:
"Art. 204: Modificarea cererii de chemare în judecată
(1)Reclamantul poate să îşi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.
"
In acest caz, intrebarea mea este: Daca reclamantul, de aceasta data ia la cunostinta despre intampinarea formulata de parat direct de la dosarul cauzei, mai poate formula raspuns la intampinare si implicit mai poate depune inscrisuri?
Daca da, cum se procedeaza, se depun la registratura sau prin posta ca de obicei.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alin Ursu , Consilier juridic 14:37, 12 Mai 2015
Intr-adevar,problema ridicata de dvs. este de un real interes practic,este o lacuna a legiuitorului ca nu a reglementat o astfel de situatie.Din expresia "........urmand a fi cercetata de reclamant la dosarul cauzei", rezulta ca,intampinarea nu va mai fi comunicata reclamantului.Daca,intampinarea nu se mai comunica de indata reclamantului[ art.201(2) NCPC], ar rezulta ca, nici reclamantul nu ar mai avea obligatia sa depuna raspunsul la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare,ca urmare,va raspunde oral la intampinare.
Cu privire la inscrisuri,daca aveti in vedere inscrisurile in sensul de probe, acestea trebuie propuse conform art.254 NCPC.
Multumesc pentru raspuns! E o solutie utila. Pacat ca totusi reclamantul sufera o ingradire de drepturi. In situatia in care reclamantul s-ar afla la o distanta foarte mare de locul unde se judeca cauza, i-ar fi anevoios sa faca un drum sa consulte dosarul ca sa stie ce probe sa propuna oral la urmatorul termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a cerut să depun răspuns la întâmpinare cu zece zile înainte de prima înfățișare dar l-am depus doar cu două-trei zile înainte. se poate să îmi fie refuzate probele propuse? N Sireteanu N Sireteanu Buna. Daca intr-un proces mi s-a cerut sa depun Raspuns la intampinare cu zece zile inainte de prima infatisare si acesta a fost depus doar cu doua-trei zile ... (vezi toată discuția)
Termen depunere probe Marinelag Marinelag Buna ziua, Maine am termen pentru depunerea unei intampinari. In intampinare fac referire la o proba (situatie pe care o primesc de la serviciul financiar) ... (vezi toată discuția)
Decaderea din dreptul de a propune probe cezarad cezarad Ce se intampla in situatia unui proces de divort in care o paratul a fost decazut din dreptul de a propune probe si a invoca exceptii relative? Situatia de ... (vezi toată discuția)