Am o nelamurire cu privire la prevederile art. 204 alin. (1) C.proc.civ.
Acesta spune:
"Art. 204: Modificarea cererii de chemare în judecată
(1)Reclamantul poate să îşi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei."
In acest caz, intrebarea mea este: Daca reclamantul, de aceasta data ia la cunostinta despre intampinarea formulata de parat direct de la dosarul cauzei, mai poate formula raspuns la intampinare si implicit mai poate depune inscrisuri?
Daca da, cum se procedeaza, se depun la registratura sau prin posta ca de obicei.
Intr-adevar,problema ridicata de dvs. este de un real interes practic,este o lacuna a legiuitorului ca nu a reglementat o astfel de situatie.Din expresia "........urmand a fi cercetata de reclamant la dosarul cauzei", rezulta ca,intampinarea nu va mai fi comunicata reclamantului.Daca,intampinarea nu se mai comunica de indata reclamantului[ art.201(2) NCPC], ar rezulta ca, nici reclamantul nu ar mai avea obligatia sa depuna raspunsul la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare,ca urmare,va raspunde oral la intampinare.
Cu privire la inscrisuri,daca aveti in vedere inscrisurile in sensul de probe, acestea trebuie propuse conform art.254 NCPC.
Multumesc pentru raspuns! E o solutie utila. Pacat ca totusi reclamantul sufera o ingradire de drepturi. In situatia in care reclamantul s-ar afla la o distanta foarte mare de locul unde se judeca cauza, i-ar fi anevoios sa faca un drum sa consulte dosarul ca sa stie ce probe sa propuna oral la urmatorul termen.