avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare teren

As vrea va rog sa stiu daca se poate ataca un act de vanzare autentic , 2005, dat fiind faptul ca la acea data procura nu era autentica (au fost 3 proprietari) , pretul a fost neserios si in plus nu s-a inmanat nici o copie dupa actul de vanzare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 16:20, 6 Mai 2015
Da, poate fi solicitata nulitatea absoluta a acestui act in instanta.
Donaţia deghizată este o donaţie simulată care, sub aparenţa unui contract cu titlu oneros, ascunde natura gratuită a unui contract secret.


De exemplu, deşi printr-un contract public de vânzare-cumpărare se înstrăinează o casă, în fapt, dreptul de proprietate se transmite cu titlu gratuit. în acest caz, deşi părţile contractante recunosc existenţa unui preţ, acesta nu există în realitate (nefiind datorat).

In general, donaţiile deghizate sunt valabile, simulaţia nefiind, în principiu, sancţionată cu nulitatea.


Dacă, însă ,deghizarea este frauduloasă, contractul este nul.

În ce sens doriți să atacați contractul de vânzare cumpărare- ce doriți să facă instanța de judecată cu privire la acest contract și motivele (faptul că nu s-a înmânat nici o copie după contract-nu este motiv pentru nici o acțiune, cu privire la preț-ce înseamnă în concepția d-voastră preț neserios?, cu privire la faptul că procura nu a fost autentică- ce înseamnă autentică?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie george77 george77 buna sera>>> as dori sa stiu daca pot dona copiilor mei un imobil pe care eu il detin ca nud proprietar>>>(asta ca banca sa nu ma poata executa silit)...taxa ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)
Intentie liberala si calificarea unui act de vanzare-cumparare ca liberalitate BogdanLupu BogdanLupu Relatia de opozabilitate dintre caracterul oneros si liberalitate. Pe scurt ce inseamna acesta liberalitate si ce este intentia liberala? Inteleg bine ca prin ... (vezi toată discuția)