As vrea va rog sa stiu daca se poate ataca un act de vanzare autentic , 2005, dat fiind faptul ca la acea data procura nu era autentica (au fost 3 proprietari) , pretul a fost neserios si in plus nu s-a inmanat nici o copie dupa actul de vanzare. Multumesc.
Donaţia deghizată este o donaţie simulată care, sub aparenţa unui contract cu titlu oneros, ascunde natura gratuită a unui contract secret.
De exemplu, deşi printr-un contract public de vânzare-cumpărare se înstrăinează o casă, în fapt, dreptul de proprietate se transmite cu titlu gratuit. în acest caz, deşi părţile contractante recunosc existenţa unui preţ, acesta nu există în realitate (nefiind datorat).
In general, donaţiile deghizate sunt valabile, simulaţia nefiind, în principiu, sancţionată cu nulitatea.
Dacă, însă ,deghizarea este frauduloasă, contractul este nul.
În ce sens doriți să atacați contractul de vânzare cumpărare- ce doriți să facă instanța de judecată cu privire la acest contract și motivele (faptul că nu s-a înmânat nici o copie după contract-nu este motiv pentru nici o acțiune, cu privire la preț-ce înseamnă în concepția d-voastră preț neserios?, cu privire la faptul că procura nu a fost autentică- ce înseamnă autentică?
Donatie
george77
buna sera>>> as dori sa stiu daca pot dona copiilor mei un imobil pe care eu il detin ca nud proprietar>>>(asta ca banca sa nu ma poata executa silit)...taxa ... (vezi toată discuția)