avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Parte civila la un dosar furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Parte civila la un dosar furt

Parte civila constituita in urma unui furt la propria societate. Faptasul arestat. Dosar penal inaintat la judecatorie. Primul termen in data de 8 mai.
Ca parte civila s-au mai constituit inca 2 persoane care au acelasi faptas.
Am o intrebare. Eu constituita in parte civila, pentru suma nerecuperata, este necesar sa angajez avocat? Daca nu pot recupera suma mai platesc si avocat? Care e treaba cu avocat din oficiu sau nu e cazul.
Daca ma prezint singura in instanta ce ar trebui sa spun.
Va multumesc.
Pentru aceasta chestiune nu este necesar un avocat. Puteti sa va prezentati in instanta si sa spuneti ca doriti recuperarea prejudiciului.
Puteti fi intrebat de catre judecator daca doriti sa va impacati cu inculpatul. Asta tine de vointa dvs.

In plangerea penala putetati mentiona daca va consituiti sau nu parte civila , in vederea recuperarii prejudiciului cauzat.


Oricum , aceasta calitate o puteti dobandi oricand in cursul etapei urmaririi penale , iar in cursul judecatii , pana la citirea actului de sesizare.



Persoana vatamata se poate consitui parte civila impotriva inculpatului , respectiv persoanei responsabile civilmente.


Prejudiciul efectiv cauzat poate va fi apreciat in etapa judecatii a procesului penal , in urma coroborarii mijloacelor de proba si avand in vedere urmarea imediata a infractiunii savarsite.



Cu privire impacarea partilor ,cauza care inlatura raspunderea penala ,aceasta e totala - are in vedere atat latura civila , cat si latura penala a cauzei , definitiva- nu se mai poate reveni asupra unei decize deja luate, si neconditionata(in pofida daunelor materiale si morale percepute de catre persoana vatamata, se poate ajunge la intelegere asupra cuantumului acestora , micsorandu-le sau marindu-le )


Succes.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc mult. Am inteles.M-am constituit deja parte civila cand dosarul era inca la politie, am dat o declaratie in acest sens.
Revin cu o intrebare in continuare la problema expusa anterior.
Am primit hotararea de la judecatorie, prin care faptasul trebuie sa execute o pedeapsa rezultanta de 4 ani si 2 luni inchisoare si totodata se admit actiunile civile obligand inculpatul la plata sumelor pagubitilor care ne-am constituit parte civila.
Care sunt urmatorii pasi?
Trebuie sa apelez la un executor?
Inculpatul fiind in varsta de 28 ani si avand cateva infractiuni la activ nu cred ca are ceva pe numele lui. Oare voi mai putea recupera ceva?
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Vatamare - 35-40 de zile de ingrijire medicala, urgentare solutionare dosar melinaR melinaR buna seara daca stie cineva sa mi raspunda si sa ma ajute cu indrumarile necesare intrebarea mea este ; Baiatul prietenei mele in varsta de 31 de ani a avut un ... (vezi toată discuția)
Daca am fost agresat pot cere daune ? kill3rk kill3rk am fost la peny cu 2 prieteni , iar eu si unul din ei am ramas in fata magazinului langa bordura , moment in care un om cam la 45-48 de ani a treecut cu o ... (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte vatamata si ca parte civila in procesul penal alexandra.a1404 alexandra.a1404 Simpla depunere a unei plingeri penale inseamna constituirea ca parte vatamata sau trebuie facuta o cerere separata de constituire? Catre cine se face? ... (vezi toată discuția)