avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare - 35-40 de zile de ingrijire medicala, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare - 35-40 de zile de ingrijire medicala, urgentare solutionare dosar

buna seara daca stie cineva sa mi raspunda si sa ma ajute cu indrumarile necesare intrebarea mea este ; Baiatul prietenei mele in varsta de 31 de ani a avut un conflict cu un consatean in urma acestui conflict acesta s-a ales cu mana dreapta taiata cu o sabie adica se mai tinea decat in os restul tot era taiat a sta in urma cu 4 luni a fost operat scos crecificat medico legal are in jur de 35 - 40 zile medicale a facut sesizare la politie dar cam atat nu s-a luat nici o masura impotriva agresorului acum ce poate face avand in vedere ca mana o poate folosi ca 50 - 60 % unde se poate adresa la parchet sau tot la politie multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:48, 15 Septembrie 2015
Presupun că, din moment ce a fost depusă plângere penală, a fost începută urmărirea penală.Doar că aceasta poate să dureze un timp mai îndelungat și de aceea , victima ar putea să solicite organelor de urmărire penală să- i fie comunicată situația dosarului penal, în ce stadiu se găsește.
In procesul penal se poate constitui parte civila solicitand daune materiale si morale.

In plangerea penala putetati mentiona daca va consituiti sau nu parte civila , in vederea recuperarii prejudiciului cauzat.

Oricum , aceasta calitate o puteti dobandi oricand in cursul etapei urmaririi penale , iar in cursul judecatii , pana la citirea actului de sesizare.

Persoana vatamata se poate consitui parte civila impotriva inculpatului , respectiv persoanei responsabile civilmente.

Prejudiciul efectiv cauzat poate va fi apreciat in etapa judecatii a procesului penal , in urma coroborarii mijloacelor de proba si avand in vedere urmarea imediata a infractiunii savarsite.

Cu privire impacarea partilor ,cauza care inlatura raspunderea penala ,aceasta e totala - are in vedere atat latura civila , cat si latura penala a cauzei , definitiva- nu se mai poate reveni asupra unei decize deja luate, si neconditionata(in pofida daunelor materiale si morale percepute de catre persoana vatamata, se poate ajunge la intelegere asupra cuantumului acestora , micsorandu-le sau marindu-le )

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila la un dosar furt valeria67 valeria67 Parte civila constituita in urma unui furt la propria societate. Faptasul arestat. Dosar penal inaintat la judecatorie. Primul termen in data de 8 mai. Ca ... (vezi toată discuția)
Daca am fost agresat pot cere daune ? kill3rk kill3rk am fost la peny cu 2 prieteni , iar eu si unul din ei am ramas in fata magazinului langa bordura , moment in care un om cam la 45-48 de ani a treecut cu o ... (vezi toată discuția)
Proces cu daune! SavaAndra SavaAndra Buna ziua , ma numesc Andra si am doua intrebari in legutura cu un proces in care sunt parte civila. In sept 2013 tatal meu a fost lovit de un autoturism in ... (vezi toată discuția)