in cazul unei persoane juridice ,,nu se mai permite intocmirea pentru acelasi beneficiar a mai multor facturi de livrare cu valori de pana la 5000 lei ,,
Intrebarea este : Nu se mai pot intocmi mai multe facturi in aceeasi zi pt acelasi beneficiar cu valoarea de 5000 lei sau in aceeasi luna ?
Legea 70/2015 nu interzice emiterea facturilor, ci limiteaza incasarea lor in numerar. La ce va referiti cand mentionati beneficiar: persoana fizica sau juridica?. Va rog detaliati.
Lg70/2015 art3 alin (2)... sunt intezise fragmentarea fracturilor pentru o livrare,.....daca in contract aveti o livrare ex utilaj de 500.000lei, nu puteti fragmenta livrarea de 500.000 lei in mai multe facturi de 5.000 lei . De la caz la caz , vedeti cum va incadrati.
beneficiar ,persoana fizica .
e vorba de fragmentarea livrarilor de bunuri .in cazul meu daca am de executat o lucrare de amenajare locuinta cu usi si ferestre la o persoana fizica in valoare totala de 50.000 lei lucrare finalizata in 2-3 etape ,sant obligata sa fac o singura factura ? livrarea de bun ,in cazul meu, se refera la mai multe corpuri cu valori de cate 800-1500/bucata .daca fac mai multe facturi asta inseamna fragmentare, doar pt ca este pt aceeasi persoana ?
din raspunsul dat mai sus inteleg ca nu
Eu cred ca este fragmentare. Daca e vorba de o lucrare avand la baza o singura comanda.
Ce vreau sa spun este ca daca un client persoana fizica vine azi sa comande usi de 5000 lei si peste o saptamana geamuri de 6000 lei. Aceasta nu este fragmentare. Dar din ce ati precizat acum mi se pare ca este.
Plafon incasare pt persoane fizice este :
Art. 4. - (1) Operaţiunile de încasări în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), de la persoane fizice, reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoană.
(2) Sunt interzise încasările fragmentate de la o persoană, pentru operaţiunile de încasări în numerar prevăzute la alin. (1), cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum şi fragmentarea tranzacţiilor reprezentând cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul livrărilor de bunuri şi prestărilor de servicii care se efectuează cu plata în rate, în condiţiile în care între persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) şi persoanele fizice sunt încheiate contracte de vânzare- cumpărare cu plata în rate, conform legii.