Sunt angajata la o societate comerciala,din 24 aprilie sunt in concediu medical , iar angajatorul refuza sa-mi plateasca concediu, de asemenea din decembrie nu mi-a mai platit impozitele la stat desi bani din salariu ii oprea. Asa cum m-ati sfatuit am facut sesizare la ITM, iar acestia l-au somat ca pana pe 27 06 2008 sa imi plateasca drepturile salariale si pt concediu medical pe luna aprilie, lucru care nu s-a intimplat, ba mai mult pe data de 25 06 2008 ,am primit o recomandata prin care ma anunta urmatoarele: " Va comunicam ca in termen de 15 zile lucratoare de la data primirii preavizului, expira contractul dumneavoastra de munca cu societatea noastra. Incepand cu data de 01 06 2009 nu mai sunteti angajatul unitatii noastre si va rugam sa va cautati un nou loc de munca. " Iar data pusa in josul paginii este 21. 06. 2009. Cu toate ca i-am trimis concediile medicale asa cum scrie la lege " concediul medical se prezinta platitorului pana cel tarziu la data de 5 a lunii urmatoare celei pt care a fost acordat", lucru pe care il pot demonstra deoarece i le-am trimis prin posta cu confirmare de primire. In afara de lucrurile aratate mai sus, angajatorul ,de cind i-am trimis ITM-ul pe cap, ma ameninta telefonic ori el , socrul lui care are o functie mare la radio, ori prin intermediul colegelor:" ca nu mai am ce sa calc in unitate fiindca imi va rupe picioarele" ba ca " imi va da banii ce mii datoreaza ca sa fac pomana pt copii mei" si multe alte amenintari pt care i-am facut o sesizare la politie.De asemenea i-am trimis si o Notificare pt a -mi da sumele datorate la care nu am primit raspuns.
In continuare ce pot sa mai fac , mai ales ca ma aflu intr-o situatie destul de delicata , fiind divortata si cu 2 copii minori de intretinut , in toate aceste luni fiind ajutata de parinti pt plata datoriilor la bloc si a mincarii. Am fost la o avocata care mai mult m-a descurajat spunindu-mi ca un proces s-ar intinde pe o perioada de timp destul de lunga care necesita si multi bani, iar ca in momentul in care termin concediul medical trebuie sa ma intorc la vechiul loc de munca ( cu toate ca am primit o gramada de amenintari) pana la aflarea verdictului dat in justitie.
Oare din aceasta situatie cum pot sa ies cu capul sus, fiindca acum nu vad nici o cale de iesire onorabila, ci numai sa accept toate magariile de pana acum ale angajatorului( neplata drepturilor salariale , si desfscerea contractului de munca dupa bunul lui plac).
Astept cu nerabdare sfaturile dv si va multumesc din suflet pt raspunsurle date pana acum.
sa inteleg ca vi s-a desfacut deja contractul de munca?
Daca da, ridicati cartea de munca si solicitati sa vi se dea decizia de incetare a contractului pe care o veti contesta in instanta !
Ia uitati-va daca nu puteti contacta un colsilier juridic sau avocat de pe acest forum care sa fie din judetul dvs, poate va va indruma mult mai bine decat avocata cu care ati vorbt dvs.
1. Sesizati din nou ITM-ul si precizati faptul ca nu v-au fost platite drepturile salariale cuvenite....
2. Adresati-va instantei de judecata, in cazul de fata Tribunalului din resedinta de judet, solicitand obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restanta. Si de asemenea contestati si acel preaviz....care de fapt este un act imbiguu...nu mai sunteti salariata de pe 01.06.2009, dar ei va trimit preavizul de 15 zile , datat din 21.06.2009 #-o....foarte curios.
Si mai ales care este baza legala a preavizului, care este temeiul legal de incetare a raporturilor de munca?#-o#-o
Chiar nu stiu , tot ce am primit este o hirtie de doua rinduri pe care le-am citat mai sus in care rindul 2 contrazice rindul 1 iar avocata pe care am consultat-o mi-a spus ca e nula mai ales ca nu contine motivele pt care am fost concediata.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un alt avocat din zona dumneavoastra (este indicat sa fie un avocat specializat pe dreptul muncii).
Oricum, dreptatea este de partea dumneavoastra....
Alte discuții în legătură
Urgent!!!!
cata272
Ce pot sa fac daca angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediul de odihna desi se sfarseste un an calendaristic de cind sunt incadrata in munca la aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce pot face?
cata272
Dupa cum v-am mai scris , angajatorul nu a vrut sa-mi plateasca nici lichidarea lunii aprilie si nici cele 3 luni de concediu medical , ba mai mult din ... (vezi toată discuția)