va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca secretara directorului general mi-a comunicat ca prin lege nu am dreptul de a mai efectua zile de concediu din momentul in care am primit decizia de incetare a contractului de munca. Multumesc anticipat.
In Codul muncii spune ca, compensarea in bani a concediului neefectuat se poate face doar in cazul incetarii contractului de munca. Este si cazul dumneavoastra.
Multumesc pentru raspunsul prompt, intr-adevar apare aceasta mentionare in codul muncii, totusi explicit nu este nicaieri specificat (sau cel putin eu nu am vazut) ca angajatul nu mai poate beneficia de concediu de odihna odata ce a fost instiintat de incetarea c.m.
1. Ce spune secretara nu este prevazut in nici o lege (sa va spuna ea in ce lege este prevazut asa ceva).
2. In perioada de preaviz sunteti inca sub prevederile CIM si a Codului muncii adica aveti aceleasi drepturi ca orice salariat, inclusiv acela de a beneficia de CO.
3. CO trebuie insa aprobat de angajator. Daca nu il aproba este obligat, de Codul muncii, sa va compenseze in bani, zilele de CO cuvenite si neefectuate la data incetarii CIM.
Mai vin si eu cu o completare.
1. Codul muncii spune ca angajatorul este obligat sa faca programarea concediilor de odihna, din Decembrie pentru anul urmator, consultand salariatii.
2. Tot codul muncii mai spune ca angajatul este obligat sa isi ia concediul conform programarii.
3. Revin la ce spunea d-nul Valeriu, daca nu era programat atunci cand a solicitat, angajatorul ii poate refuza cererea de concediu, si singura posibilitate este compensarea in bani.
Drepturi banesti
vio34man
Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele:
Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc.
In data de ... (vezi toată discuția)