avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna dimineata,

va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca secretara directorului general mi-a comunicat ca prin lege nu am dreptul de a mai efectua zile de concediu din momentul in care am primit decizia de incetare a contractului de munca. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 07:20, 2 Mai 2011
Deocamdata, am impresia ca nu are pentru ce sa actioneze in instanta. Inca nu si-a incetat contractul de munca si inca nu e sigur ca nu i se vor plati zilele de CO neefectuat. Dar stiind ce posibilitati are, i le poate expune angajatorului in cazul in care are probleme cu neplata. Si abia atunci ....
Eu nu am avut probleme cu recuperarea sumei restante . Dupa ce i-am dovedit ca ei au gresit , am depus o reclamatie la Resurse umane si am primit in scris ca in termenul cel mai scurt voi primi banii , ..... si am primit .dupa 30 de zile .
Insa am avut o alta problema la o alta societate !!!! Primind raspunsuri divagate . In final am facut reclamatie la ITM ( sau PETITIE cum zic ei ). Desi mi-au promis ca raspunsul voi primi in 30 de zile , am primit in 58 de zile , dar am primit . Deci va puteti baza ca la reclamatia depusa la ITM sa primiti un raspuns . Nu stiu daca va fi favorabila in prima faza , adica sa va spuna ca au facut controlul cuvenit in aceasta problema si ca aveti dreptate . Asta depinde citi inspectori au ptr efectuarea sesizarilor . Daca aveti noroc acest lucru se face in 30 de zile .
Eu propun ca dupa depunerea sesizarilor la ITM , sa ramaneti cu o copie inregistrata si facand copie la aceasta reclamatie inregistrata sa depuneti la angajator luand nr de inregistrare si de la ei , sa aveti dovezile necesare daca ajungeti totusi in INSTANTA .
singura surpriza ar fi ca "aspectele semnalate de dvs nu se confirma" care nu trebuie tolerata ... deci trebuie facuta reclamatie la reclamatie

cum trebuie intocmita evidenta zilelor de concediu? ( intrun caietel al salariatului?)
sau pastrat efectiv copie dipa fiecare zi de concediu.

respectiv probabil datorita sumei mici despre care e vorba persoana va renunta la toata punerea in opera a recuperarii :reclamatie la firma, reclamatie la ITM, reclamatie in instanta, suma disponibila pt plata avocatului, pe care o va recupera peste 3 ani......sau peste 8 ani la CEDO si ca sa scape ieftin ... isi va accepta "soarta"
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Evidenta zilelor de concediu se tine de firma pe baza cererilor de concediu depuse de salariat, pe bazafoilor de prezenta ...documente ce sunt obligatorii. Asa ca firma nu poate spune ca salariatul a efectuat concediul daca nu are documente doveditoare in acest sens.

Tocmai ca multe firme si multi autoritati si multe persoane se bazeaza ca "pentru o suma mica nu se duce sa faca reclamatie" si din cauza asta avem destul de frecvent asemnea cazuri, dar o reclamatie la firma si o reclamatie la ITM nu presupune mare efort. Chiar daca astepti mai mult raspunsul...nu te costa ceva. Cu judecata e mai complicat, dar daca firma se incapataneaza, merita si un proces si publicitate negativa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale la pensionarea la limita de varsta dincamihaela dincamihaela Buna ziua, va rog sa ma indrumati in rezolvarea catorva probleme: Tatal meu va depune pe data de 25 a acestei luni dosarul de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)