avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna dimineata,

va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca secretara directorului general mi-a comunicat ca prin lege nu am dreptul de a mai efectua zile de concediu din momentul in care am primit decizia de incetare a contractului de munca. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 07:20, 2 Mai 2011
macovei2000 a scris:

"amenzile sunt drastice" - dar ITM mai trimite raspunsuri gen - pentru drepturi salariale treb sa va adresati instantei.....ca ITM nu face recuperare de bani.

Putem specula? ca dupa prima amenda si neplata ? urmeaza inca o reclamatie pe acelasi subiect de la aceeasi persoana si amenda din nou? (datorita nerezolvarii problemei? initiale de primma data).. si ca se da amenda la nesfarsit pana la rezolvarea problemei? ( intrun cerc vicios).....sau ITM te trimite la plimbare ca nu recupereaza drepturi salariate...chiar daca da amenda.
a) pentru zile de concediu neacordate ?
b) pt neconvertirea in bani a zilelor de concediu ramase ?

Unde este prevazuta obligatia ITM-ului de a recupera drepturi salariale ? ...daca tot sustineti ca sunteti trimisi la plmibare de aceasta institutie cand este vorba despre recuperarea acestor drepturi.
Nu a sustinut careva ca ITM va recupera drepturile banesti ale reclamantului, dar ITM va aplica amenda. Angajatorul are astfel de ales intre a fi corect si a plati drepturile pentru CO neefectuat sau a plati o amenda (care poate fi mai mare) si risca sa nu scape doar cu amenda in cazul in care angajatul ii intenteaza si proces, avand in sustinere si sanctiunea ITM si ii cere si cheltuieli de judecata si drepturile salariale .. Carui angajator ii convine sa se complice atat pentru drepturi banesti corespunzatoare celor 5-6 zile aferente pentru 4 luni scurse de la inceputul anului?? Poate doar daca e vreun .. masochist.
eu zic sa nu astepte confirmarea amenzii de la ITM si intai
1) sa bage actiunea (cred ca termenul pt drepturi salariale e de 3 ani? dar mai bine in 30 de zile.), nefiind dreturi salariale efective, ci zile de concediu care nu au fost luate.
2) apoi sa se inteleaga prieteneste (daca poate!)
3) intre timp vine si amenda care confirma neplata si tot asa...poate-poate intr timp se plateste , ca daca nu urmeaza ...."balet"...in instanta...(nu treb facuta notificare - banuiesc)
Actiunea in instanta nu este conditionata de sanctiunea acordata de catre ITM, cele doua modalitati (sesizarea la ITM si actiunea in instanta) se pot exercita concomitent....
in nici un caz sa nu astepte amenda ITM drept proba!..... pana vine,
doar ulterior sa o adauge (daca mai vine vreodata)
pana una alta trebuie sa faca dovada ca a platit contravaloarea

Mie mi se pare atat de simplu ca nici nu cred ca e nevoie de avocat. (dar mai bine tac)

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale la pensionarea la limita de varsta dincamihaela dincamihaela Buna ziua, va rog sa ma indrumati in rezolvarea catorva probleme: Tatal meu va depune pe data de 25 a acestei luni dosarul de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)