avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna in perioada de preaviz

Buna dimineata,

va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca secretara directorului general mi-a comunicat ca prin lege nu am dreptul de a mai efectua zile de concediu din momentul in care am primit decizia de incetare a contractului de munca. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CrisB , utilizator 07:20, 2 Mai 2011
Chiar daca face in scris solicitare inregistrata sa i se dea contravaloarea zilelor si nu i se da contravaloarea.. singura posibiltate ramane sa deschida proces la tribunal indecurs de x zile - pentru plata a unei sume de y zile.....si nu stiu daca se merita sa stati 3 ani de zile in proces...si plata cu avocatul chiar daca aveti dreptate....si chiar daca ati castiga.... speram ca nu o sa va trimita la plimbare...(avantaj ar fi ca nu platiti nici o taxa de timbru dar si ca "legea" e de partea dvs si poate se sensibilizeaza)
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters83715, utilizator
Pentru bani nu e nevoie sa faca solicitare in scris. Este obligatia angajatorului sa faca lichidarea drepturilor banesti ce i se cuvin pentru perioada muncita pana la incetarea CIM, in aceste drepturi intrand si drepturile banesti pentru perioada CO cuvenit (pe perioada din an pana la incetarea CIM) si neefectuat. Daca nu i se dau acesti bani, angajatorul a incalcat legea si o reclamatie la ITM in acest sens ii va costa mai scump.
samanta a scris:

Buna dimineata,

va rog sa imi spuneti, in baza carui articol din lege pot solicita efectuarea concediului de odihna in perioada de preaviz. Mentionez ca secretara directorului general mi-a comunicat ca prin lege nu am dreptul de a mai efectua zile de concediu din momentul in care am primit decizia de incetare a contractului de munca. Multumesc anticipat.

Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
Prin urmare, pe perioada preavizului se poate lua CO:
Se poate intampla sa nu fie corect calculata de angajator , asa cum am patit si Eu o data . Ca sa poti sa dovedesti e bine sa ai o evidenta a TA , pe care ulterior sa confrunti cu evidentele angajatorului . Daca se constata ca dreptatea e de partea TA , e obligat sa calculeze si sa plateasca diferenta . Daca NU , atunci urmeaza reclamatia la ITM. Aceasta reclamatie va costa mai mult pe angajator decat sa plateasca contributia corecta catre angajat . Amenzile sunt drastice .
"amenzile sunt drastice" - dar ITM mai trimite raspunsuri gen - pentru drepturi salariale treb sa va adresati instantei.....ca ITM nu face recuperare de bani.

Putem specula? ca dupa prima amenda si neplata ? urmeaza inca o reclamatie pe acelasi subiect de la aceeasi persoana si amenda din nou? (datorita nerezolvarii problemei? initiale de primma data).. si ca se da amenda la nesfarsit pana la rezolvarea problemei? ( intrun cerc vicios).....sau ITM te trimite la plimbare ca nu recupereaza drepturi salariate...chiar daca da amenda.
a) pentru zile de concediu neacordate ?
b) pt neconvertirea in bani a zilelor de concediu ramase ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
ContSters83715, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca salariile restante si concediul neefectuat mirela.dionisie mirela.dionisie Buna ziua. Angajatorul meu mi-a spus in fata ca nu doreste sa-mi plateasca salariile restante si banii pe concediu neefectuat in baza unor cursuri facute in ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale la pensionarea la limita de varsta dincamihaela dincamihaela Buna ziua, va rog sa ma indrumati in rezolvarea catorva probleme: Tatal meu va depune pe data de 25 a acestei luni dosarul de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti vio34man vio34man Va rog sa ma ajutati in legatura cu urmatoarele: Din 15.04.2002 si pana in 29.12.2009 am lucrat la o firma privata,cu capital romanesc. In data de ... (vezi toată discuția)