Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Si atunci cum este posibil sa figureze in organigrama 2 astfel de compartimente formate din cate 2 oameni care fac acelasi lucru dar avand incadrari diferite, respectiv studii superioare o meserie si studii medii alta meserie ? Cum a reusit managerul institutiei sa motiveze in nota inaintata forului superior decizional o astfel de rotire de cadre ? Este legal ?
Dar este legal ca in acelasi loc in schimburi si cu aceleasi atributii - unul in completarea altuia -sa lucreze persoane cu functii si incadrari diferite ?
Legea stabileste numai anumite conditii privind angajarea, insa angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi: a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
...
Felul muncii
gigel65
Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)