Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns...am fost chemata in instanta pt. o mostenire din partea strabunicului din care imi revine 1/4 de pe urma tatalui decedat.Am primit o a 2 comunicare in care mi se spune ca instanta admite cerea formulata de reclamanta (matusa mea). Intrebarea mea este: ce am eu de facut mai departe pt. a mi se elibera certificatul de mostenitor?
Precizati daca prin actiunea formulata de catre matusa dvs s-a solicitat doar constatarea masei succesorale calitatea mostenitorilor si cotele ce se cuvin sau s-a solicitat si iesirea din indiviziune.
av. Iorga
Multumesc de raspuns! De reclamanta s-a solicitat doar deschiderea masei succesorale si cotele acesteia.Sa fiu mai explicita, este vorba de un teren pe locul caruia s-a construit un bloc pe timpul lui Ceausescu, din ceea ce am inteles eu, este ca banii imi revin din partea statului cf. legii 10 a proprietatii daca nu ma insel....cam despre asta e vorba insa eu nu stiu de unde si ce demersuri sa fac pentru eliberarea certif. de mostenitor (nu stiu nici daca aceasta comunicare este cea finala) ! Primul document sosit a fost o citatie de chemare in instanta iar aceasta este o comunicare prin care imi spune ce a hotarat instanta.
Întabulat în cf
omatcons
Bună seara.
Am o \"mătuşă\" care m-a acţionat în judecată prin care a cerut ca să fiu radiat de pe titlu de proprietate al unchiului, motivând că ... (vezi toată discuția)