avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS venituri dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS venituri dobanzi

Buna ziua, Am primit decizie de impunere pentru CASS VN dobanzi bancare.Insa depozitele respective au fost constituite din venituri salariale obtinute in strainatate si care sunt scutite in Romania de impozit si contributii, deoarece provin din activitati dependente si sunt obtinute pe teritoriu strain, respectiv Kazahstan. Practic in Romania nu exista obligatia de declarare, dar ele constituie venituri salariale.In aceste conditii pot beneficia de scutire pt plata CASS la aceste venituri din dobanzi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sylvia_dana2002@yahoo.com , utilizator 18:34, 7 Mai 2015
Indiferent unde sant obtinute veniturile salariale , veniturile din dobanzi provin din depozite constituite in Romania si se supun Codului Fiscal : impozit si cass.
Nu stiu daca intre Ro si Ka exista vreun acor de evitare al dublei impuneri ,deci atentie..
Da, exista conventie de evitare a dublei impuneri din anul 2000.
Asta inseamna ca nu veti plati impozit pe veniturile obtinute in KA.
Pentru cass dobanzi insa singura salvare ar fi fost formularul E 104 dar asta functioneaza intre tarile membre UE.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
robert1958, utilizator
Multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am citit pe avocatnet.ro articolul dvs. f .interesant privind CASS aplicat la veniturile din dobanzi. Mentionati in acest articol ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)