avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor partial?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor partial?

Pot cere din titlu de prorietate al defunctului un certificat de mostenitor pe o anumita tarla, parcela ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:41, 29 Iunie 2009
Poate ne oferiti mai multe detalii ..care este gradul dvs. de rudenie cu defunctul , cati mostenitori legali, testamentari vor cilege mostenire?
In certificatul de mostenitor nu puteti fi trecut doar dvs.
Formulati actiune de iesire din indiviziune asupra averii succesorale a defunctului la judecatorie, timbrata cu 19 lei iar la primul termen incheiati tranzactia in asa fel incat parcela respectiva sa fie in lotul dvs.
av. Iorga
Dn. av practic sint un cumparator al unui teren si mostenitori din motive pr care nici eu nu le inteleg nu au facut demersurile pt certificatul de mostenitor . cu acordul lor a-si putea plati ca cumparator taxele respective pentru a putea intra in posesia legala a terenului?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
domi72, utilizator
Practic din cele mentionate rezulta ca ati cumparat un bun aflat in indiviziune pentru ca partajul nu s-a efectuat de catre mostenitori, cel care v-a vandut cota legala trebuie sa intreprinda demersurile necesare pentru ca bunul respectiv sa cada in lotul lui;
onorariul pentru certificatul de mostenitor este cu mult mare mare decat taxa de timbru pentru o actiune de iesire din indiviziune
Nu cred ca veti rezolva problema la notar daca mostenitorii nu vor sa se ocupe personal.
Consultati un avocat in scopul de a incerca sa rezolvati problema la instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Pot obliga pe cineva sa dezbata succesiunea? poppmaria poppmaria CUM POT OBILGA SA DEZBATA SUCCESIUNEA PE CINEVA? Te TP. sunt 2 persoane cota 1/2 fiecare. Unul dinre ei a decedat. Avem iesire din indiviziune ficare cu lotul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata ... Andeu984 Andeu984 Buna ziua, Am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata de tata pe cand era casatorit cu alta femeie. Tata s-a despartit de ea, iar dupa circa 10 ani ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc sa cumpar o parcela de teren . Pe parcela in cauza exista un titlu de propritate eliberat pe tatal decedat al vanzatorului . Exista 7 frati . Care este ... (vezi toată discuția)