avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am mostenit o bucata de teren care a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata ...

Buna ziua,

Am mostenit o bucata de teren care a fost cumparata de tata pe cand era casatorit cu alta femeie. Tata s-a despartit de ea, iar dupa circa 10 ani s-a casatorit cu mama mea.. Insa dansa e trecuta pe contractul de vanzare cumparare. In momentul de fata nu stiu unde se afla, daca mai traieste sau daca a avut urmasi.
Cineva mi-a sugerat sa dau anunt la ziar si in caz ca se prezinta, sau nu se prezinta, pot continua cu mostenirea.
Cum se poate proceda ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2023
Andeu984, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:55, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să dezbateți succesiunea după tatăl dvs și apoi să ieșiți din indiviziune. Se pot face demersuri la evidența persoanei pentru a afla adresa doamnei sau a moștenitorilor ei, după caz.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti incerca mai intai dezbaterea mostenirii la notar. Notarul este cel care va face demersuri de aflare a domiciliului sau daca a decedat, respectiv daca s a deschis succesiunea. Dupa caz daca e in viata va fi citata, daca nu vor fi citati mostenitorii.

Daca nu reusiti dezbatere notariala, se va merge in instanta inclusiv iesire din indiviziune, urmand la fel - in functie de situatia concreta - sa fie citata partea, mostenitorii sau sa se numeasca curator si citat prin mica publicitate. Rezolvati insa va fi de durata.
Multumesc pentru raspunsuri!

Am dezbatut succesiunea pentru casa cu cativa ani in urma dar la momentul respectiv nu am stiut de acest teren. Casa fiind dobandita dupa despartirea de aceasta. Notara la care am facut succesiunea mi-a spus ca daca fosta sotie nu mai este in viata si nu are urmasi, jumatatea ei va merge la stat, lucru care mi s-a parut putin ciudat. Eu credeam ca se va intampla ca in cazul neprezentarii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2023
Andeu984, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va cere eliberare unui supliment la certificatul de moștenitor, care să conțină și acel teren.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate suplimenta certificatul de moștenitor. Dar nu cu "acel teren", ci doar cu acea PARTE din teren care a aparținut defunctului/tata. (teoretic jumătate).

Cealaltă PARTE (jumătate) este a fostei sale soții, dacă ei nu au făcut un partaj după divorț.

Și atunci, trebuie căutată femeia aceasta, dacă mai trăiește.
Dacă ea nu mai trăiește, atunci trebuie aflați moștenitorii ei.
Iar dacă nu are moștenitori, atunci partea din teren care i-a aparținut ei va fi dobândită de comună, oraș, municipiu, după caz.

Iar impărțeala (sau partajul sau iesirea din indiviziune; ziceți-i cum vreți, că tot aia înseamnă) se va face: fie cu femeia aceasta, fie cu moștenitorii ei, fie cu unitatea administrativ teritorială, după caz.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Dovada acceptarii succesiunii ContSters48919 ContSters48919 in cazul in care o parte din mostenitori (frati) nu pot face dovada acceptarii sucesiunii tacite sau expres, in termenul legal de 6 luni, in cazul deschiderii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune constantin cristian constantin cristian Buna ziua.Bunica din partea tatalui a detinut o proprietate formata din 1000mp teren intravilan si o casa de trei camere pe acest teren.Tata a fost singurul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - se poate doar pentru unul din bunuri? carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: se vrea dezbaterea unei succesiuni, in urma careia un bun (casa) ramane unuia din mostenitori , celalalt bun (pamantul = 6.5 ha) se ... (vezi toată discuția)