avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune - se poate doar pentru unul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune - se poate doar pentru unul din bunuri?

Va prezint urmatorul caz: se vrea dezbaterea unei succesiuni, in urma careia un bun (casa) ramane unuia din mostenitori , celalalt bun (pamantul = 6.5 ha) se imparte la cei 4 mostenitori, din care mai departe doar 3 vor sa vanda, al patrulea NU.
Intrebare: se poate "desparte " succesiunea, adica sa se faca doar pentru pamant?
Cel ce ramane cu casa nu are bani de taxe notarile si pt casa.
Daca da, doar la notar se face asta? Intreb pentru ca am inteles ca s-ar putea si prin judecatorie ...oare sunt taxe mai mici asa? Care ar fi procedura? Musai la judecatoria unde e plasat pamantul?
Multumesc,
Carmen
Nu puteti evita notarul conf. lg. 202/2010.Se poate dazbate succesiunea pentru o parte din bunuri, pentru restul urmand sa se emita ulterior un supliment .
Ca sa ajungeti la rezultatul dorit de dvs. trebuie sa dezbateti succesiunea pentru ambele bunuri si sa faceti partaj voluntar. Daca faceti succesiunea doar pentru teren, cel care urmeaza sa detina casa nu poate renunta la dreptul din teren, pentru ca renuntarea este totala, se renunta la TOATE bunurile defunctului. Deci toti mostenitorii vor accepta succesiunea pentru toate bunurille, urmand apoi sa faca partajarea dupa cum s-au inteles anterior (ambele operatiuni se poate face atat prin notarul public, cat si prin instanta, in localitatea unde a avut domiciliul defunctul).
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Dezbatarea vizeaza intreaga succesiune.
Iesirea din indiviziune , prin partaj , conventional sau judiciar, poate avea ca obiect doar anumite bunuri cuprinse in masa succesorala .

Astfel , va fi sistata indiviziunea cu privire la anumite bunuri , iar celalalte vor avea situatia juridica a bunurilor proprietate exclusiva.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor hr hr Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai pot reveni la optiunea ce am avut-o la un moment dat la dezbaterea mostenirii. Pe scurt : la moartea tatalui, eu si ... (vezi toată discuția)
Revenire la dezbatere succesiune doar pentru unul din bunuri carmenbucur carmenbucur Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral stanceni stanceni Buna ziua, As dori sa ma ajutati in legatura cu urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un teren asupra caruia trebuie sa se dezbata succesiunea, insa unul ... (vezi toată discuția)