Revin in forum : se vrea dezbaterea succesiunii dupa bunici intre cei 3 frati ai mamei si noi, mostenitorii mamei( eu si fratele meu avem succesiunea dezbatuta).
Bunurile sunt o casa si pamant 6,5 ha, casa ramane celui care locuieste acolo, pamantul se imparte la frati.
Simplu parea asa....renuntare la succesiune in favoarea celui cu casa, ulterior vindea pamantul si ne primeam partea noastra.
Dar... de ce sa fie simplu ??? #-o unul nu vrea sa vanda partea sa....
Intrebari:
- se poate dezbate doar pamantul? adica se poate separa succesiunea??? cei care raman cu casa nu au banii necesari de taxe notariale....sincer, am mai intrebat asta ..dar nu inteleg bine termenii ....ideea e DA sau NU ...sau depinde de notar:)
- daca da, pamantul se imparte la 4 mostenitori, ulterior, la urmatoarea succesiune,ca sa zic asa, putem renunta la casa in favoarea unuia, sau supune si acest bun impartirii la 4 ?
- cum se imparte pamantul ca sa ii ramana celei care nu vrea sa vinda partea sa , de1,6 ha ? Din 4 frati, unul nu vrea sa vanda ( :O) si pare ca ne cam incurca acum.....pamantul se compune din bucati inegale , gen 3, 5 ha + 2, 7 ha + 0, 3 ha.
Cum se face impartirea?
Multumesc,
Carmen