Pentru un muncitor angajat in perioada 1985 - 1991, am gasit, in statele de plata ale societatii, un spor de vechime de 3% respectiv de 6 %. (probabil a trecut de la 3% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 3-5 ani la 6% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 5-10 ani)
Ce temei legal ar trebui sa contina Adeverinta pentru Casa de Pensii, pentru acordarea acestui spor de vechime ? #-o
Pentru sporul de vechime nu este nevoie sa eliberati adeverinta.
HG nr. 257/2011 - Normele de aplicare a Legii nr.263/2010:
ANEXA 15
la norme
SPORURILE, INDEMNIZAŢIILE ŞI MAJORÃRILE DE RETRIBUŢII TARIFARE
care, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001,
au fãcut parte din baza de calcul a pensiilor şi care se
utilizeazã la determinarea punctajului mediu anual
I. Sporul de vechime în muncã: 1. Pentru perioada anterioarã datei de 1 aprilie 1992, sporul de vechime în muncã se calculeazã automat, potrivit prevederilor art. 165 alin. (3) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, în consecinţã, nu este necesarã dovedirea acestuia prin adeverinţe.
2. Pentru perioada de dupã 1 aprilie 1992, sporul de vechime utilizat este cel înregistrat în carnetul de muncã sau dovedit cu adeverinţe.
Adeverinta vechime
ancfd
Buna ziua,
Lucrez din 1978,va rog sa-mi spuneti pentru ce perioada am nevoie de adeverinta cu sporul de vechime la dosarul de pensionare. Arhiva e in ... (vezi toată discuția)