avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta Vechime pt Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta Vechime pt Casa de Pensii

Pentru un muncitor angajat in perioada 1985 - 1991, am gasit, in statele de plata ale societatii, un spor de vechime de 3% respectiv de 6 %. (probabil a trecut de la 3% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 3-5 ani la 6% pentru o vechime in munca totala cuprinsa intre 5-10 ani)

Ce temei legal ar trebui sa contina Adeverinta pentru Casa de Pensii, pentru acordarea acestui spor de vechime ? #-o

Multumesc. :))
Cel mai recent răspuns: IulianRD , utilizator 12:23, 7 Mai 2015
Pentru sporul de vechime nu este nevoie sa eliberati adeverinta.

HG nr. 257/2011 - Normele de aplicare a Legii nr.263/2010:

ANEXA 15
la norme

SPORURILE, INDEMNIZAŢIILE ŞI MAJORÃRILE DE RETRIBUŢII TARIFARE
care, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001,
au fãcut parte din baza de calcul a pensiilor şi care se
utilizeazã la determinarea punctajului mediu anual

I. Sporul de vechime în muncã:
1. Pentru perioada anterioarã datei de 1 aprilie 1992, sporul de vechime în muncã se calculeazã automat, potrivit prevederilor art. 165 alin. (3) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi, în consecinţã, nu este necesarã dovedirea acestuia prin adeverinţe.
2. Pentru perioada de dupã 1 aprilie 1992, sporul de vechime utilizat este cel înregistrat în carnetul de muncã sau dovedit cu adeverinţe.
Deci, este suficienta Cartea de Munca.
Multumesc.=D>
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legal spor vechime. solov solov Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cadrul legal acordarii sporurulir de vechime , am lucrat in perioada 1971-2013,la dosarul de pensie am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ancfd ancfd Buna ziua, Lucrez din 1978,va rog sa-mi spuneti pentru ce perioada am nevoie de adeverinta cu sporul de vechime la dosarul de pensionare. Arhiva e in ... (vezi toată discuția)
Plata sporului la pensie ioanp23 ioanp23 Buna ziua, Tatal meu a iesit la pensie in anul 1994 la limita de varsta. insa nu ia fost calculat in pensie: sporul de 15% conform legea 57/1974 art. 72 ... (vezi toată discuția)