avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Procedura de executare silita efectuata prin ...
Discuție deschisă în Executare silită

Procedura de executare silita efectuata prin intermediul unei firme de recuperare

Buna ziua, as dori si eu o parere in urmatoarea speta. In cursul anului trecut am apelatt intr-un litigiu la o firma de recuperari creante cu care am incheiat in contract de mandat. In baza acestui contract de mandat firma respective a depus o cerere la un executor judecatoresc, iar instanta a incuviintat executarea. Mentionez ca firma de recuperari a redactat textul cererii catre executor, insa cererea mi s-a spus ca trebuie sa fie semnata de mine, in calitate de creditor. Firma de recuperare a tinut legatura cu executorul si a transmis documentele necesare catre acesta.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. tinand cont ca exista un contract de mandat, este normal ca cererea catre executorul judecatoresc sa fie semnata de mine, sau cererea ar fi trebuit depusa de catre firma de recuperari creante, in numele meu, in baza contractului de mandat?
2. cererile de staruinta in executare in aceasta situatie cine ar trebui sa le semneze si sa le transmita catre executor?

Va multumesc pentru clarificari.
Cel mai recent răspuns: madoiclimber , utilizator 13:42, 7 Mai 2015
Orice forma de executare silita se demareaza si se desfasoara la cererea creditorului
Cererile periodice de staruinta catre executorul judecatoresc trebuies facute de catre creditor
Dvs in calitate de creditor aveti dreptul sa incheiati procura prin care sa precizati concret limitele de competenta ale recuperatorului,inclusiv cazurile in care acesta poate sa formuleze si sa semneze cereri in numele dvs
De acord cu dumneavoastra. Insa eu nu am cunostinte juridice si am apelat la o firma de recuperari creante tocmai ca sa ma sprijine in demersuri. Daca firma de recuperare nu ma informeaza ca trebuie depuse aceste cereri si nu face demersuri ca ele sa fie depuse la executor, ce se intampla? In cazul in care nu ma duc sa le depun personal la executor, ar putea sa existe riscul sa se prescrie executarea sau debitorul sa conteste executarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita - firma de recuperare doina_mystery doina_mystery Buna ziua, In anul 2003, iunie,in timp ce lucram la o firma am beneficiat de o descoperire de card de salariu de 11 mil.lei vechi( 3 salarii), suma care ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)