avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere Colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere Colectiva

Buna ziua,

Mama mea a fost concediata in urma restructurarii colective de la combinatul chimic din Turnu Magurele, desi mai are doar doua luni pana la pensie.

Exista vreo lege care interzice concedierea in cazul in care mai ai de muncit 6 luni pana la iesirea la pensie?

(Decizia : S-a decis aplicarea masurii de concediere colectiva, ca urmare a opririi functionarii instalatiilor datorita imposibilitatii asigurarii gazului metan.
se aproba desfintarea posturilor prevazute in regim de functionare si untocmirea unei organigrame cu posturi necesare DOAR PENTRU ASIGURAREA PAZEI SI INTRETINERII INSTALATIILOR )

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 7 Mai 2015
Nu constituie o interdictie la concediere.

Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
b) pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei;
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
d) pe durata concediului de maternitate;
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
f) pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
g) pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat;
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Vedeti daca exista la nivel de angajator criterii de stabilire a ordinii la concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine nu poate fi concediat AGOPIAN AGOPIAN Intrebare : persoanele aflate in concediu de crestere copil pot fi concediate, pentru ca nu am vazut sa fie mentionate la cei care nu pot fi ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post Diana_B Diana_B Buna ziua, In cazul desfiintarii unui post dintr-o firma, mai este voie sa existe alti angajati pe acelasi post? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediere angajata insarcinata imosoft imosoft Buna ziua, In ce conditii poate fi concediata o angajata insarcinata conform legislatiei curente in vigoare? Sti despre art 60, alin 1, lit c din codul ... (vezi toată discuția)