Cum procedez in cazul in care din 2 apometre intrun apartament doar unul inregistreaza apa ,iar celalalt are mereu acelasi index.Proprietarul desi foloseste acel apometru nu declara consum pe el.Prins cu masina de spalat in functiune si apometrul nefunctionand ce putem face legal? Caci noi l-am pus la plata pausala pt o persoana si el a mers la politie, unde tot pe noi ne-a gasit vinovati ca am fi savarsit un abuz punandu-i ,3 m c de apa pe acel apometru +2 metri cubi care ii avea inregistrati pe apometrul din bucatarie
Va multumesc
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati date relevante
De cat timp proprietarul nu comunica indexul pentru apometrul de la masina de spalat?
Legal,daca proprietarul nu comunica in termen indexul consum,asociatia de proprietari are dreptul sa calculeze consumul in sistem pausal
Pentru intrare in legalitate impuneti reparatia/inlocuirea apometrului defect
Proprietarul trebuie sa-si schimbe apometrul daca robinetul este deschis si curge apa sau masina de spalat trage apa. Altfel pentru apa respectiva (calda sau rece) il considerati necontorizat.
Politia nu are a se amesteca in speta asta.
Uite-asa se fura apa!
Conform reglementarilor ANRSC in aceasta situatie apartamentul se considera necontorizat si se pune consum pausal (nu am gasit pe nicaieri o reglementare clara referitor la cat trebuie pus) si, in afara de consum, i se repartizeaza si pierderi (daca sunt), conform regulamentului adoptat de asociatie.
Ceeace a facut Asociatia nu este conform legii.
La fel si interventia politiei.
Omul poate fi acuzat de furt pentru ca stia ca apometrul nu merge.
Pausal explicatii
Tonyde
Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal.
Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)
Apometru defect
adrianaghita
Buna seara,
am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel ... (vezi toată discuția)