Sunt pensionar din 1999 şi, bineînţeles, mi se opreşte din pensie atât impozitul, cât şi CASS.
Din 2012 am lucrat ca PFA in regim de venit impozitat la sursă şi apoi prin regularizare (Formularul 200) am plătit impozitul ca orice contribuabil corect.
ANAF mi-a trimis recent o Dispoziţie de plată (Formularul 630) privind plata CASS calculată din venitul obţinut ca PFA in 2012.
- Se poate să plătesc de două ori CASS, daca sunt pensionar?
- Îmi va fi impusa această plată in fiecare an după 2012 din venitul ca PFA?
In plus, precizez că am refuzat Cardul de sănătate.
Vă mulţumesc!
Georgescu Gh.
Art.296^23 Cod Fiscal.
(3) Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g), h) şi i), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e), datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate asupra tuturor acestor venituri.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.