avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Regimul CASS platibilă din anii trecuţi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Regimul CASS platibilă din anii trecuţi

Bună ziua !

Sunt pensionar din 1999 şi, bineînţeles, mi se opreşte din pensie atât impozitul, cât şi CASS.
Din 2012 am lucrat ca PFA in regim de venit impozitat la sursă şi apoi prin regularizare (Formularul 200) am plătit impozitul ca orice contribuabil corect.
ANAF mi-a trimis recent o Dispoziţie de plată (Formularul 630) privind plata CASS calculată din venitul obţinut ca PFA in 2012.
- Se poate să plătesc de două ori CASS, daca sunt pensionar?
- Îmi va fi impusa această plată in fiecare an după 2012 din venitul ca PFA?
In plus, precizez că am refuzat Cardul de sănătate.
Vă mulţumesc!
Georgescu Gh.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:24, 7 Mai 2015
Art.296^23 Cod Fiscal.
(3) Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g), h) şi i), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e), datorează contribuţia de asigurări sociale de sănătate asupra tuturor acestor venituri.

Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sanatate constantin293ph constantin293ph Buna, am o nedumerire: sunt pensionar de peste 6 ani cu un venit de pensie de 1500 lei- singurul meu venit- la care platesc impozit si contributie CASS ... (vezi toată discuția)
Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)
Plata pensionar cass pentru dividende dali_c dali_c Buna ziua, Un pensionar cu pensia sub 500 lei plateste cass pentru dividende (in valoare de 5 lei ) aferente anului 2012 ? Va rog si temeiul legal. Multumesc. (vezi toată discuția)