avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de maternitate in perioada de contract ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de maternitate in perioada de contract determinat

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare daca as putea ramane insarcinata in perioada contractului de munca determinat valabil 1 an? Lucrez de 4 ani la firma respectiva si au fost contracte determinate reinoite de la an an! As putea sa beneficiez de concediu maternal? Mentionez ca nu vreau sa imi pierd locul de munca si as dori sa ma reintorc dupa terminarea concediului maternal!

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
ContSters359199, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:38, 7 Mai 2015
1. Indiferent de ce fel de contract individual de munca (CIM) aveti puteti beneficia si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani.

2. Un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat indiferent de situatia in care va aflati la acea data.

3. - Daca la data incetarii CIM veti fi in concediu de maternitate atunci veti putea benficia in continuare de acesta si apoi de CCC.
- Pentru aceasta va veti inregistra la Agentia de Somaj sau la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).

4. Pentru a va putea intoarce la acelasi loc de munca trebuie sa va prelungeasca CIM sau sa il tramsforme in CIM pe perioada nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)