avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Exmatriculare elev
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Exmatriculare elev

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoare situatie si am nevoie de un sfat, daca se poate: o eleva nu s-a prezentat la scoala nicio zi de la inceperea anului scolar, urmam pasii in vederea exmatricularii, mustrare, preaviz si in final exmatriculare dar la un nr de 340 de absente, in luna ianuarie, desi in ROFUIP scrie ca trebuia sa o exmatriculam la un nr de 40 de absente... noi am sperat ca o vom gasi si vom incerca sa o aducem la scoala, ea a fost de negasit, la fel si familia ei. In data de 20 aprilie se prezinta la scoala sotul ei care depune o cerere scolii de revenire asupra deciziei de exmatriculare pt ca ea a avut motive medicale, fiind insarcinata.. Cons de administratie decide ca nu revine asupra deciziei considerand ca s/au indeplinit toate conditiile legii... in data de 5 mai avocata elevei prezinta documentele medicale la scoala. Cf. ROFUIP, eleva avea obligatia de a prezenta la scoala adeverinta medicala in termen de 7 zile de la revenirea la scoala si avizata la cabinetul scolar, lucru nerealizat, desigur. Partea cea mai nefericita pentru scoala este ca nu s/a facut comunicarea deciziei de exmatriculare pt ca nu se mai stia exact care era adresa fetei, majora fiind noi puteam comunica direct cu aceasta, familia dovedind in cei trei ani de scoala indiferenta totala fata de scoala. Abia pe 4 mai am aflat ca aceasta isi schimbase domiciliul inca din luna septembrie cand s/a casatorit. Acum doreste, fiind insarcinata cu gemeni, sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului de pe urma statutului de elev, nici eleva nici sotul neavand un loc de munca. Apare in schimb o adeverinta care la o analiza mai amanuntita reiese ca este un fals, neexistand concordanta intre medicul ginecolog si medicul de familie. Putem face comunicarea acum tinand cont ca in acelasi ROFUIP nu se specifica perioada in care sa facem comunicarea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:25, 10 Mai 2015
Puteti face comunicarea deciziei in cauza , iar despre acea adeverinta puteti sa va adresati colegiului medicilor din judetul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul ... Alo2016 Alo2016 Cate absente de la scoala poate motiva un parinte in decursul unei luni calendaristice? Cate absente pe luna poate motiva medicul de familie pe motive de ... (vezi toată discuția)
Exmatricularea elevilor flor1n001 flor1n001 Buna ziua, copilul meu,elev in clasa a 12 a, a fost exmatriculat , motivul fiind absentele nejustificate pe sem 2.In sem 1 a primit 2 preavize de ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare din cauza absențelor. ma pot întoarce la liceu? Simonel23 Simonel23 Buna ziua! In clasa a 11-a semestrul 2 Aprilie, nu m am mai dus la școala, am fost exmatriculata din cauza absențelor. Am drept de reîntoarcere. As vrea sa ... (vezi toată discuția)