avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere calculata cum vrea ipj???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere calculata cum vrea ipj???

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in una din numeroasele probleme pe care la am... In urma divortului, fostul sot, politist, a fost obligat la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/5(!!!)(s-a "descurcat"!) DIN VENITUL LUNAR NET REALIZAT,conform hotararii judecatoresti.Acum aflu, pe cai neoficiale , ca IPJ calculeaza pensia fetitei mele facand o medie a SALARIULUI NET pe ultimile 6 luni al fostului sot la care aplica acel procent de 1/5, rezultand o suma fixa care imi este virata lunar. adica ei calculeaza pensia fetei la salariul net de 1900ron cand de fapt in hotarare scrie clar VENIT LUNAR NET REALIZAT.( adica inclusiv norma de hrana si alte sporuri. )Va rog, lamuriti-ma si indrumati-ma ce sa fac in problema asta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 11:36, 2 Iulie 2009
Puteti sa dovediti acest lucru?....in caz ca da , ar trebui sa solicitati modul de calcul si de retinere al pensiei de intretinere si sa actionati in consecinta.este un drept al copilului si trebuie sa se bucure de el.
Mult succes,
Obligatia de intretinere pentru un copil se poate intinde pana la 25 % din veniturile nete cu caracter constant. Procentul de 1/5 din venitul lunar net se incadreaza in plafon, deci este perfect legal.
Conf. art. 55 alin. 4 lit. b) din OUG nr. 138 / 2005 de modificare si completare a Legii nr. 571 / 2003, drepturile de hrana acordate de angajatori angajaţilor, in conformitate cu legislaţia in vigoare, nu sunt incluse in categoria veniturilor salariale.
Exista sporuri ce nu sunt luate in calcul la stabilirea pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara conico conico buna ziua! as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu! el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara 14031979 14031979 Buna ziua.Am si eu o problema legata de pensia alimentara.Sunt divortata de 5 ani si am o fetita de 8 ani.La divort s-a stabilit o pesie lunara de intretinere ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor qween35 qween35 Buna ziua! Sotul meu are un copil din prima casatorie caruia ii plateste pensie de intretinere. Impreuna avem un copil si as dori sa stiu cum se va imparti ... (vezi toată discuția)