avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal sa muncesti doar 4 ore din economie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal sa muncesti doar 4 ore din economie in conditiile in care s-au facut angajari?

Buna ziua.Problema se pune in felul urmator.Saptamana trecuta avand in vedere ca suntem in criza,s-au facut 4 angajari.Mentionez ca lucrez la stat si apartin de ministerul agriculturii dar nu suntem bugetari suntem regie autonoma. Mai nou se doreste sa ne taie ziua de munca si sa o faca de 4 ore incepand cu 1 iulie. Este legal sa faca asa ceva? Este legal ca numai pentru unii sa se aplice reducerea timpului de munca? Este legal sa fie angajati pensionari si acestia sa ia spor de vechime? Cat timp poate dura aceasta situatie cu 4 ore?
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
craciunescu_1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: craciunescu_1981 , utilizator 14:04, 29 Iunie 2009
Daca va aflati intr-o situatie financiara deosebita si nu se recurge la restructurari de personal, va reduce programul de lucru si va plateste la jumatate din salariu , cu norma de 4 ore.
Cum adica numai pentru unii?...
Decizia de modificare a programului de munca este luata de conducere ,datorita situatiei economico-financiare , insa ar trebui sa va aduca cunostinta despre cat va dura .
Ati semnat actul aditional, prin care se modifica programul?....


Nu se recurge la restructurari de personal deoarece in CCM-ul unitatii sunt stipulate salarii compensatorii .Bani nu sunt deoarece un smecheras de la finante a decis sa nu ne dea subventia dar noi fiind R.A. avem proprii banuti pe care se pare ca ii folosesc angajand pensionari si construind vilute probabil( ca doar avem ministru PSD si DG PDL ),vine campania electorala..#-oACEASTA SUBVENTIE NU AM MAI PRIMIT-O DIN APRILIE A.C. Inca nu am semnat nimic deoarece la ora acesta inca sunt in discutii cu sindicatele dar oricum noi am aflat ce se va intampla.Zic pentru unii deoarece asa se poarta pe la noi .Ma indoiesc ca vor lua ditamai directorii jumatate din salariu (s-a mai intamplat).Oricum noi nu avem cum sa aflam cine lucreaza cu jumatate de norma si cine nu.Eu vb. despre 5400 de angajati nu de 3 insi, jumatate fiind proaspat inscaunati in functii de conducere.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
craciunescu_1981, utilizator
Daca nu se semneaza un act aditional, atunci nu este legal! Vedeti ce scrie in Contractul Colectiv la nivel de ramura al unitatii, acolo unde sunt specificate si salariile compensatorii in caz de restructurare a postului, dar acest contract nu poate avea oricum conditii inferioare contractului de munca la nivel national 2007-2010 pt. ca altfel ar fi ilegal intocmit!
Liliana J
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
lilky, utilizator
Probabil ca se va semna un act aditional, restructurarea postului nu intra in discutie oricum.Dupa cum am mai zis si mai sus nu au interes sa ne dea afara deoarece au de platit multe salarii compensatorii si nu prea le convine ca nu suntem tocmai putini. Oricum in biroul meu nu se pune problema de desfintarea postului deoarece suntem in minus oricum, adica nu e grila completa ne mai trebuie un om.
Sigur ca daca sunteti uniti, puteti opta pt. nesemnarea actului aditional. Sa nu se inteleaga ca va sfatuiesc sa nu-l semnati, exista doar si aceasta posibilitate.
Daca aveti si sindicat si e vorba de un nr. asa de mare de angajati pe care nu-si permit sa-i dea afara, atunci nici nu-i pot obliga sa semneze un act aditional. Poate va ajuta:
www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Reangajarea dupa concediu crestere copil maramihai maramihai am nascut pe 4 aprilie 2008. pe 06 aprilie 2010 am revenit la serviciu. firma face restructurari si mi s-a spus ca nu pot sa ma dea afara timp de 6 luni dar ... (vezi toată discuția)
Decizie scurtare program de lucru de la 8h la 4h retroactiva. craciunescu_1981 craciunescu_1981 Buna ziua.Lucrez la stat si institutia noastra care este regie autonoma si apartine de Ministerul Agriculturii doreste sa ne scada perioada de lucru de la 8 la ... (vezi toată discuția)
Program de 4 ore anca33a anca33a Va rog sa imi spuneti daca mi-am facut program de 4 ore deoarece nu am ce face cu copilul ce salar voi primi avand in vedere ca pentru 8 ore salariu era de ... (vezi toată discuția)