avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie scurtare program de lucru de la 8h la 4h ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie scurtare program de lucru de la 8h la 4h retroactiva.

Buna ziua.Lucrez la stat si institutia noastra care este regie autonoma si apartine de Ministerul Agriculturii doreste sa ne scada perioada de lucru de la 8 la 4 ore din motive financiare.Va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari pentru a ma lamuri ce inseamna reducerea programului:
-Astazi suntem in data de 7 iulie 2009, programul este momentan de 8 ore si noi am stat 8 ore la serviciu; Este legal sa ne faca AA incepand cu 1 iulie a.c. daca noi am venit 8 ore?
-Programul acesta de 4 ore este valabil pentru toti angajatii?
-Ce efecte poate avea programul de lucru redus asupra punctului de pensie ( cu cat la % scade acesta) si a vechimii in munca?
- La program de 4 ore se dubleaza si perioada de concediu de odihna ( visul vietii mele:innocent:)?
-Remuneratia in timpul co va fi tot jumatate?
-Daca imi iau cm in perioada cu 4 ore se plateste intreg sau 85% din salariu pe 4 ore?
-Este legal sa faca angajari respectiv sa prelungeasca sederea pensionarilor atata timp cat ei spun ca nu au bani si pe noi ne baga la 4 ore?
Va multumesc.:"> si va rog daca puteti sa imi comunicati (daca este posibil )si legile unde sunt specificate aceste reglementari) la 14.30 e sedinta mare si trebuie sa le aduc argumente deoarece sindicatul cam doarme-n front.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
craciunescu_1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:08, 7 Iulie 2009
Modificare de program se face prin semnarea de care ambele parti a unui act aditional la contract.
Afecteaza si vechimea in munca si stagiul de cotizare la somaj si punctul de pensie.

concediu l de odihna va fi platit corespunzator la cele 4 ore.
conc medical se palteste cu media zilenica a veniturilor din ultimele 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna functionar public martin77 martin77 Un functionar public a lucrat o jumatate de an 8 ore pe zi si restul anului a fost mutat in cadrul altui serviciu si i s-a redus programul din motive medicale ... (vezi toată discuția)
Efectul asupra pensiei ionellupu55@yahoo.com ionellupu55@yahoo.com Daca lucrez timp de un an la doua institutii cu contract de munca norma intreaga,la pensie va avea ca efect doar marirea punctajului pentru acel an sau si o ... (vezi toată discuția)
La casa de pensie când îmi iau desfășurătorul ptr fiecare ... Magie1 Magie1 La casa de pensie cînd îmi iau desfășurătorul ptr fiecare an de la orice angajator care am lucrat apare pontajul de 8 ore și și zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)