Am marea rugaminte , daca se poate , sa fiu lamurit intr-o problema . Daca un functionar public angajat intr-o institutie bugetara are statutul de asociat , cu 50% cota parte , intr-o societate privata , chiar daca aceea societate este suspendata pentru inactivitate , si completeaza declaratia de avere/interese in care omite aspectul asocierii , nu contravine legii functionarului public ?Repet , societatea este suspendata pentru inactivitate. Daca da , rog a mi se spune unde se incadreaza.
Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative
Art. 28
Fapta persoanelor care, cu intenţie, depun declaraţii de avere sau declaraţii de interese care nu corespund adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal.
Multumesc mult , dar raspunsul institutiei unde isi desfasoara activitatea suna ceva la modul ca , societatea unde este asociat este suspendata pentru inactivitate si legea functionarului public nu se aplica , netinand cont ca totusi exista falsul in declaratii . Daca ma puteti ajuta cu ceva mai multe amanunte ar fi foarte bine .
Declaratia de avere
ANCA20
Problema mea este urmatoarea :sunt sotie unui bugetar care prin lege este obligat la completarea declaratie de avere, dar de ce eu in calitate de sotie trebuie ... (vezi toată discuția)