avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Procedura juridica in vederea recuperarii soldului
Discuție deschisă în Executare silită

Procedura juridica in vederea recuperarii soldului

Buna.
Am primit un mesaj de la un provider de internet in care scrie ca mi s-a reziliat contractul si urmeaza sa se deschida procedura juridica pentru recuperarea soldului pe care il datorez pana la expirarea perioadei contractuale (este o suma mare).Nu am platit facturile.
Ce inseamna procedura juridica si ce (mi) se poate intampla?
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
iancu_278, utilizator
Recuperarea unui debit se face de catre creditor in baza procedurii de executare silita.
Executarea silita este o metoda juridica de recuperare a unor debite/datorii care au fost stabilite prin titluri executorii precum hotarari/sentinte ale instantelor de judecata, contracte notariale de bunuri sau bani, credite bancare si alte situatii de acest tip.
Executarea silita presupune, in primul rand, existenta unui titlu executor valabil si legal investit, in al doilea rand neexecutarea de bunavoie a obligatiilor asumate de debitor, in al treilea rand existenta unei cereri de executare silita formulate de creditorul de drept la un executor judecatoresc, in al patrulea rand, indeplinirea unor conditii de forma si fond in procedura de executare.
Cadrul legislativ in care isi desfasoara activitatea executorii judecatoresti este reprezentat de: Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti cu modificarile si completarile ulterioare, Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 si normele metodologice stabilite prin Codul de Procedura Civila intrat in vigoare in data de 15 februarie 2013.

Si ce se poate intampla daca nu am bani sa le mai dau, nici pt. abonament nici pentru altceva?
Nu detin decat o masina ieftina pe numele meu (care nu ar acoperi soldul nici pe jumate).
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Vor incerca recuperarea creantei prin toate mijloacele prevazute de lege: poprire pe conturi sau venituri, executarea bunurilor mobile sau imobile.

Nu detin conturi, venituri sau bunuri pe numele meu (cu exceptia masinii). Se pot atinge de lucrurile din casa daca nu este pe numele meu casa sau bunurile din casa? Pot ajunge la inchisoare?
Na...nimeni nu ar putea sa imi dea un raspuns cu potentiale finalizari, tinand cont de statusul meu (somer, nu detin bunuri si nici nu voi detine).

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)
.. somatie firma de recuperari creante.. ce sa fac? nady28 nady28 Am facut un credit pe 3 ani la BRD pe numele meu in 2007 pt altcineva cu conditia ca el sa plateasta ratele bancare; il stiam de buna credinta si cu ratele la ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)