avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... .. somatie firma de recuperari creante.. ce sa fac?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

.. somatie firma de recuperari creante.. ce sa fac?

Am facut un credit pe 3 ani la BRD pe numele meu in 2007 pt altcineva cu conditia ca el sa plateasta ratele bancare; il stiam de buna credinta si cu ratele la zi, sau cel mult cu plata penalizarilor de intarziere, insa anul asta am inteles ca a avut probleme foarte mari financiare, dupa care n-am mai putut da de el. De vreo doua luni m-au contactat telefonic cei de la EOS KSI ca ratele n-au mai fost platite, iar ei au cumparat dosarul de la BRD din martie. Acum ma ameninta ca vor inainta procedura judiciara daca nu voi plati suma integrala de vreo 12 mii RON.
Mentionez ca am avut pe numele meu o garsoniera pe care recent am trecut-o pe numele parintilor prin contract notarial de vanzare-cumparare.
Va rog sa-mi spuneti legal sau/si informativ:
1. Care sunt consecintele si riscurile la care trebuie sa ma astept din partea EOS KSI daca nu voi plati acea suma si daca e posibil sa se prescrie aceasta datorie legal?
2. Au voie (legal) sa atenteze cei de la EOS KSI asupra bunurilor parintilor mei sau/si a sotului (daca ma voi casatori)?
Cel mai recent răspuns: simoione , utilizator 09:58, 25 Septembrie 2009
Ca sa atententeze trebuie sa existe o executare silita in urma unei hotarari judecatoresti. Deci trebuie mai intai sa aveti un proces si in functie de ce decide instanta se poate discuta.

Precizari despre ce este si cum functioneaza executarea silita:

Ansamblu de masuri prevazute de lege prin care creditorul realizeaza, cu ajutorul constrangerii de stat, drepturi patrimoniale recunoscute prin hotararea unui organ de jurisdictie sau prin alt titlu, daca debitorul nu-si indeplineste de buna voie obligatiile.
Executarea silita constituie faza ultima a procesului civil si reprezinta, in tara noastra, o importanta garantie a infaptuirii justitiei, intemeindu-se, in toate fazele ei, pe principiul legalitatii. Concomitent cu realizarea drepturilor creditorului, legea ocroteste debitorul si orice alte persoane impotriva oricaror masuri execisve. Urmarirea se efectueaza numai asupra patrimoniului debitorului, fiind cu desavarsire interzisa orice masura de constrangere asupra persoanei acestuia. Desi de regula, executarea silita se aplica aspra intregului patrimoniu al debitorului, legea excepteaza da la urmarire unele bunuri strict necesare pentru existenta sa si intretinerea familiei sale, pentru exercitarea meseriei sau profesiei ori alte bunuri cu destinatie speciala. Un mijloc pentru asigurarea legalitatii executarii silite il reprezinta si contestatia la executare. Executarea silita poate fi directa sau in natura, de exemplu; ridicarea de la debitor a unui bun pe care il detine fara drept, demolarea unei constructii, evacuarea dintr-o locuinta etc., ori indirecta sau prin echivalent, constand in incasarea de catre creditor a unor sume banesti obtinute prin vanzarea bunurilor debitorului ori prin poprire. In raport cu natura bunurilor supuse urmaririi executarii silite poate avea mai multe forme, prevazute de codul nostru civil: urmarirea bunurilor miscatoare ce se afla in posesia debitorului; urmarirea si poprirea bunurilor miscatoare ale debitorului care se afla in posesia celui de al treilea; urmarirea fructelor prinse de radacini; urmarirea veniturilor unui bun nemiscator; urmarirea bunurilor nemiscatoare; predarea silita a miscatoarelor si nemiscatoarelor. Prin lege sunt reglementate si unele proceduri speciale de executare silita. Printre acestea se enumera reglementarile cu privire la executarea silita impotriva persoanelor fizice a platii impozitelor si a creantelor banesti ale persoanelor juridice.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
ContSters87904, utilizator
Nu au decat sa inainteze procedura judiciara si sa recupereze ciuciu !

Daca garsoniera pe care recent ati vandut-o parintilor prin contract notarial de vanzare-cumparare a fost vanduta la un pret corect , nu aveti nicio problema .

Din partea EOS KSI asteptati-va sa va streseze aproape zilnic , dar si dumneavoastra pueti sa le puneti diverse intrebari cu conotatie sexuala si sa-i intrebati fel de fel de chestii care nu au legatura cu creditul .

Cei de la EOS KSI o sa faca tot posibilul sa nu se prescrie aceasta datorie legal , dar poate da parlamentul o lege prin care este reglementat falimentul persoanelor fizice , avand in vedere faptul ca sunt din ce in ce mai multe persoane in aceasta situatie .

Din pacate pentru ei , cei de la EOS KSI nu pot sa urmareasca decat bunurile dumneavoastra proprii !

Multe firme au cumparat de la banci credite cu un discount de 90% , fara sa realizeze ca de fapt au luat teapa si ca nu o sa mai recupereze nimic .
~ Conținut șters la cerere ~
Asa cum am mai scris , daca garsoniera pe care recent ati vandut-o parintilor prin contract notarial de vanzare-cumparare a fost vanduta la un pret corect , nu aveti nicio problema si actul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat in instanta cu sanse de succes.

Tinand cont de faptul ca nu aveti bunuri proprii nu o sa isi iroseasca resursele intr-un proces , asa ca o sa se limiteze sa va streseze , dar si dumneavoastra pueti sa va cumparati un fluier si sa treceti pe cartela in cazul in care aveti telefon la abonament .

Acum e chiar mai ieftin sa fi pe cartela decat la abonament si o sa primiti si minute gratuite daca primiti telefoane asa de multe .
Doamne, cum pot fi oamenii atat de nemernici ?!
Cunosc f. bine, situatia in care va aflati, deoarece si eu am patit-o !
Numai ca eu am facut credit la BCR, pe numele meu, si pana acum am platit in locul beneficiarului de drept al banilor, 10000ron, mai am trei rate si termin creditul !
De recuperat, poate, dar dureaza!
Nu mi-a ajuns prostia asta, am semnat si ca girant la BRD, titular fiind sotul respectivei " prietene", si tot la BRD o alta persoana e girantul " prietenei".
Va sfatuiesc sa faceti ca noi : am facut plangere penala ptr. insalaciune, s-a dat IUP, dosarul e in cercetare la parchet, in baza plangerii penale, dar si a BRD
E, ce ziceti de asta? In conditiile in care dupa depunerea plangerii penale, la sfatul procurorului, am facut o instiintare catre BRD, in care am aratat motivele plangerii ( era vorba de acte false, semnaturi) si ceream sa nu mai fim somate noi, in locul titularilor care schimbase nr. de tel.
Mi s-a raspuns ceva ca am fost complice la fals. Cu amenintarea ca ii dau in judecata, si-au cerut scuze, creditul la care eram giranta eu s-a achitat, dar cel la care e giranta cealalta persoana e la EOS.
Am vazut somatiile, sunt fioroase, ca o amenintare fatisa! Au venit la usa ei, mama sa , era sa faca infart, deoarece nu stia nimic, telefoane dure, tot tacamul.
Noi avem avocat, care a luat legatura cu EOS, si le-a interzis sa-i mai hartuiasca clienta. De atunci e liniste ! Va sfatuiesc sa procedati si dvs. ca noi, mai castigati timp si poate respectivul isi achita datoria de drept!
Doamne Ajuta !
:slap: #-o :wave:

Alte discuții în legătură

Executare silita adiboss009 adiboss009 buna ziua. am un card [editat] pe care l-am primit prin posta fara sa semnez vreun contract pentru el. mi-am dat insa acordul telefonic la conditiile de ... (vezi toată discuția)
Probleme societate recuperari creante melo melo AM LUAT UN CREDIT de la citi bank in martie 2006,urma sa-l platesc in 4 ani,din octombrie 2006 n-am mai platit nimic din motive financiare .CE se poate ... (vezi toată discuția)
Modalitati de executare silita Pilu Pilu Buna dimineata. As avea o mare rugaminte daca poate sa ma ajute cineva. Urmeaza sa particip la un interviu si una din intrebari ar fi: Care sunt principalele ... (vezi toată discuția)